Planovi kontroverzne generalne obnove Luegbrückea na autocesti Brenner (A13) od Innsbrucka prema Italiji poprimaju jasnije oblike. Prema izvješćima medija, dionica će najvjerojatnije biti samo jednotračna od 2025. tijekom građevinskih radova. Operater autoceste Asfinag u međuvremenu je računao s ukupnim troškovima od 300 milijuna eura. Rješenje gradnjom tunela – kako su zahtijevale općine iz Wipptala i ÖVP – ponovno je odbijeno.

Izgradnja tunela je „jednom zauvijek isključena“, naglasio je izvršni direktor Asfinaga Hartwig Hufnagl. Osim toga, generalna obnova jednaka je izgradnji novog mosta: „Obnova postojeće noseće konstrukcije više nije moguća, ali izgleda da moramo ukloniti staru noseću konstrukciju i izgraditi novu“, kaže Stefan Siegele, Generalni direktor Asfinag Alpenstrassen GmbH.

S početkom radova na obnovi, a time i najkasnije od 2025. godine, područje će biti prohodno samo u jednom smjeru do dvije godine. Strahuje se već od neviđenih prometnih gužvi, a Istočni Tirol bi također mogao biti pogođen pojačanim alternativnim prometom preko Felbertauernstraße. Most se trenutno mora osigurati, za što se troši 18 milijuna eura.

Svima koji su ovom dionicom već putovali prema jugu znaju o kakvoj se važnoj prometnici radi, koja sa svoje (dobrim dijelom) tri trake vrijedi kao žila kucavica i glavna spojnica Italije i Njemačke. Već sada, a posebno tokom nadolazećeg produženog vikenda, ova dionica se teško nosi sa navalom turista, kampera i teretnog prometa. Nitko još nema odgovor kako će promet tada funkcionirati, no spominju se sve više i teretni vlakovi, koji bi ukrcavali automobile i tegljače te ih premiještali preko Tirola do željene destinacije. Rješenje za čak dva milijuna tegljača, koji godišnje „protutnje“ kroz Brenner, će se morati naći.

Osim ovog megaprojekta, u najavi je i obnova tunela kroz Arlberg, koji spaja Tirol i istok Austrije sa njenim krajnjim zapadom, pokrajinom Vorarlberg i Švicarskom. S obzirom na to da je promet u zimskom razdoblju preko planine izuzetno težak, ovaj tunel će biti zatvaran „samo“ u proljetnom i ljetom razdoblju kroz dvije godine.

Treći veliki projekt je nadogradnja tunela na Nijemcima omiljenoj Fernpass prometnici, koja je, kao i mnoge, već sada teško podnošljiva. Dodatni radovi će i ovu dionicu izuzetno usporiti, zbog čega se očekuju do sada ogromne gužve u tom području.

Ako se ova tri projekta budu realizirala u isto vrijeme, a to nije isključeno, zapadu Austrije, posebno pokrajini Tirol, prijeti prometni kolaps neviđenih razmjera.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime