Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba pozvao je ljude u Njemačkoj da prihvate posljedice sankcija Rusiji. Prema Bundeswehru, Ukrajina je tražila samo topništvo iz njemačkih zaliha. „Ponekad je jeftinije pomoći drugome i izdržati kratak period neimaštine nego sjediti kod kuće, gledati televiziju i ne raditi ništa, samo dopustiti da problem na kraju pokuca na tvoja vrata„, rekao je Kuleba za „Bild televiziju„.

Ukrajina nudi pošten dogovor, nastavio je: „Dajte nam sve što nam treba i mi ćemo obuzdati Rusiju i poraziti je u Ukrajini kako vam nikada ne bi pokucali na vrata.“

U pozadini ukrajinskog rata, Njemačka je posljednjih tjedana već dodatno smanjila svoju ovisnost o isporuci ruskog plina. Do sada je, međutim, vlada obećavala samo neovisnost od ruskog plina “do sredine 2024. godine”.

Na sastanku u Schleswig-Holsteinu, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba zatražio je od Njemačke i ostalih zemalja G7 da donesu zakone o oduzimanju ruske državne imovine i stavljanju na raspolaganje Ukrajini za obnovu zemlje. „Govorimo o stotinama milijardi dolara u Europi“, rekao je. Rusija je morala platiti rat politički, ekonomski, ali i financijski.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime