Broj umirovljenika svake godine enormno raste, dok se broj obveznika doprinosa smanjuje. Za jednog umirovljenika sada rade tri osobe. Prema ekonomistima, taj će se jaz vjerojatno još više proširiti u budućnosti. Osobe rođene 1956. godine mogu u mirovinu ove godine. Redovna dob za ulazak za ovu skupinu je 65 godina i deset mjeseci. Za sljedeće skupine, dob za odlazak nastavit će rasti kako se postupno povećava. Maksimum je trenutno 67 godina.

Svatko tko je rođen 1956. godine i uplaćivao je najmanje pet godina, može podnijeti zahtjev za mirovinu u tekućoj godini i tada će prvi put primati standardnu ​​starosnu mirovinu bez odbitka. Međutim, ako želite nastaviti raditi, možete to učiniti i kasnije podnijeti zahtjev za mirovinu. To će također kasnije utjecati na visinu mirovine. Svaki mjesec koji duže radite donosi mirovini plus 0,5 posto.

Ovi su vam podaci potrebni da biste se prijavili za mirovinu: broj osiguranja, porezni identifikacijski broj, poslodavac, naziv i adresa.
Bankovni podaci (IBAN/BIC);
Stručno osposobljavanje: Dokaz (npr. ugovor o naukovanju);
Dokumenti o osiguranju za izostanak staža osiguranja (škola, tehnička škola, sveučilišne svjedodžbe od 17 godina, kartice osiguranja / potvrde o prebijanju, dokaz o nezaposlenosti i bolesti);
Mirovina tvrtke: Naziv/adresa tijela za isplatu, poziv na broj;
Djeca: rodni list;
Obavijest o mirovini ili posljednja obavijest o usklađivanju mirovine od mirovinske službe (ako već upisujete mirovinu).
Ali onda postoji posebna uredba koja također omogućuje mlađim kohortama odlazak u mirovinu 2022. godine.
Svatko tko želi koristiti ovu opciju, starosnu mirovinu za one koji su posebno dugo osigurani, mora biti u mogućnosti dokazati minimalni staž osiguranja od 45 godina. Dakle, ako ste počeli raditi sa 16 godina i radili ste cijeli život, možete otići i ranije – bez ikakvih odbitaka. U mirovinu mogu otići i svi koji su rođeni 1959. godine i imaju najmanje 35 godina staža. Ovdje, međutim, osiguranici moraju prihvatiti popust od 11,4 posto, prenosi meine-Vorsorge.de. Redovna dob za odlazak u mirovinu bila bi 66 godina i dva mjeseca, a svaki pomaknuti mjesec čini dobitak od 0,3 posto. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime