Pandemija koronavirusa uzdrmala je gotovo sve segmente ekonomije, a posebice su pogođene pojedini sektori gospodarstva među kojima i autoprijevozničke firme .

Po riječima direktora poduzeća “Ćićko commerce” iz Tomislavgrada te člana Predsjedništva odbora Udruženja prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom prijevozu putnika Ivana Kovačevića, restriktivne mjere koji su se počele uvoditi na proljeće prošle godine stvorile su velike probleme u prijevozu putnika.

– Nakon što su u lipnju prošle godine ponovno otvorene autobusne linije broj putnika znatno se smanjio, a posebno se to odnosi na međunarodni prijevoz putnika. Zbog toga je otkazano puno redovitih i izvanrednih linija, a prema nekim procjenama gubici u našoj firmi u 2020. godini iznosili su oko 60 posto – kazao je Kovačević.

Za ilustraciju Kovačević navodi kako je nedavno na jednoj od međunarodnih linija iz Njemačke bilo samo troje putnika.

Pored redovitih troškova dodatno opterećenje za autoprijevozničke firme u vrijeme epidemije predstavljaju sanitarne mjere kojih se moraju pridržavati. Tako se nakon svake vožnje kompletan prostor autobusa mora dezinficirati.

– Troškovi su veliki, a s druge strane prihodi padaju i upitno je što će biti nakon epidemije. Morat ćemo nešto mijenjati kako bismo ostali u poslu i zadržali 63 radna mjesta. Reduciranje broja linija svakako je jedna od mjera – dodao je Kovačević.

Ni u hrvatskim međugradskim linijama situacija nije mnogo bolja.

Privatnim autobusnim prijevoznicima koji obavljaju međugradski i međužupanijski prijevoz prijeti kolaps i stečaj ako se ne izmijeni način obračuna usluge prijevoza od strane države i lokalnih vlasti, još je prošle godine tvrdio predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak.

Prema njegovim riječima, ponovno pokretanje autobusnog prijevoza prijevoznicima samo donosi gubitke. “Sada imaju veće troškove nego kada nisu vozili”, naglašava Lisičak. Ističe kako je glavni problem u činjenici da država i lokalne vlasti prijevoznicima za prijevoz učenika i radnika na nerentabilnim linijama plaćaju po putniku, a ne po prijeđenom kilometru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime