Dok u nekim zračnim lukama u Njemačkoj još uvijek vlada veliki kaos, turistima već stižu sljedeće loše vijesti: u srijedu, 27. srpnja, sindikat Ver.di poziva oko 20.000 zemaljskog osoblja Lufthanse na jednodnevni  štrajk upozorenja zbog posrnulog kolektivnog pregovaranja. To uključuje tehničare i logističare, bez kojih letačke operacije nisu moguće. Štrajkovi su navodno u ukupno devet zračnih luka: Berlin BER, Bremen, Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Köln/Bonn te München i Stuttgart.

Putnici imaju pravo na alternativni prijevoz nakon kašnjenja od tri sata, kako je objasnio AirHelp stručnjak za prava putnika Julián Navas. „Rezervaciju na drugi let mora provesti sama zrakoplovna kompanija koja leti. Letovi unutar Njemačke po izboru se mogu prebaciti na kartu za vlak.“ Lufthansa također upućuje na to na svojoj web stranici. Sukladno tome, u slučaju otkazivanja, avioprijevoznik će za putnike besplatno i najčešće automatski rezervirati  drugi let, o čemu će biti obaviješteni putem broja mobitela ili e-mailom. Ako alternativni let ne polijeće do sljedećeg dana, u određenim slučajevima gost ima pravo na voucher za noćenje u hotelu.

Ako se radi o domaćem njemačkom letu, Lufthansa će ponovno rezervirati karte za vlak za putnike na vezi s Deutsche Bahnom. Putnici također imaju mogućnost sami rezervirati karte za vlak, ali moraju osigurati da cijena karte nije viša od cijene rezerviranog leta. U protivnom bi mogli zapeti s razlikom. Da biste dobili povrat novca, trebate čuvati račune i pravovremeno ih dostaviti zrakoplovnim prijevoznicima.

Ako letovi ponekad kasne satima, avioprijevoznik mora putnicima osigurati obroke i piće u zračnoj luci, navodi Navas. To se odnosi na kašnjenje duže od dva sata i udaljenost leta veću od 1500 kilometara. Osim toga, zračni prijevoznici moraju putnicima osigurati smještaj ako je potrebno i tamo platiti prijevoz.

Prema putopiscu, ako je vaš let otkazan zbog štrajka, možete ga otkazati besplatno – i putem interneta i putem telefona. Zrakoplovna tvrtka tada mora nadoknaditi cijenu u roku od sedam dana, prema obavijesti iz centra za savjetovanje potrošača. Zračni prijevoznik može izdati voucher za putovanje samo uz pisani pristanak putnika.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime