Svibanj je donio mnoge promjene za potrošače. Sljedeći mjesec lipanj nastavlja se bez problema. Oni koji puno putuju, bilo javnim prijevozom ili vlastitim vozilom, mogu se radovati.

Od 1. lipnja u Njemačkoj možete koristiti takozvanu kartu od 9 eura koja je dio paketa olakšica savezne vlade. Karta vrijedi za sav lokalni javni prijevoz, odnosno za autobuse, podzemnu željeznicu, prigradske vlakove, tramvaje i regionalne vlakove, ali ne i za ICE i IC međugradske vlakove. Posebna ponuda vrijedi u lipnju, srpnju i kolovozu i košta, kako samo ime govori, devet eura mjesečno.  Udruge prijevoznika najavile su da će kupce pretplate rasteretiti povratom razlike do njihove redovne karte.

Studenti također imaju koristi od ulaznice od 9 eura. Na mnogim sveučilištima ne morate posebno kupovati mjesečnu kartu, ali u mnogim gradovima semestralna naknada već uključuje osnovnu naknadu za nju. U Münchenu, primjerice, solidarni doprinos za ograničeno korištenje MVV-a tijekom dana trenutno košta 72 eura po semestru. Ovaj solidarni prilog, umanjen za devet eura, bit će vraćen studentima. Dakle, možete se veseliti 63 eura.

U paket olakšica uključen je i popust na rezervoar za dizel i benzin. Niži porezi na gorivo vrijede za lipanj, srpanj i kolovoz. Uključujući smanjenje PDV-a, vozači mogu uštedjeti ukupno 35,2 centi po litri benzina i 16,7 centi za dizel.

Kućanstva s niskim primanjima u lipnju će dobiti jednokratnu subvenciju kako bi se rasteretila naglog povećanja troškova grijanja. Novac treba prenijeti izravno na račun. Primatelji Bafög-a, primatelji stambenih naknada i primatelji pomoći za stručno osposobljavanje trebali bi imati koristi. Osobe koje ispunjavaju uvjete koji žive sami dobivaju 135 eura, dvočlana kućanstva 175 eura. Za svakog dodatnog člana kućanstva bit će još 35 eura.

Od lipnja 2022. više se ne mogu plaćati usluge streaminga Sky Ticket izravnim terećenjem. Ako korisnici i dalje preferiraju postupak izravnog terećenja, to moraju učiniti putem davatelja platnih usluga Klarna. Kako prenosi Sky, dotični kupci su obaviješteni o prijelazu i ponuđen im je prijelaz na Klarnu. Alternativno, moguće je plaćanje PayPal-om ili kreditnom karticom.

Deutsche Bahn ukida program BahnComfort 13. lipnja. U tu svrhu bit će uveden revidirani BahnBonus program za česte putnike. Razina BahnComfort, koju su korisnici željeznice prethodno postigli od 2000 bodova, bit će zamijenjena s tri razine statusa. Na različitim razinama, od 1500, od 2500 i od 6000 statusnih točaka, kupci dobivaju usluge kao što su ulazak u DB Lounge, ekskluzivni prostor za sjedenje ili preferirana njega u turističkom centru.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime