Prema najnovijim informacijama od ministarstva obrazovanja sve irske škole otvaraju se po planu, tijekom sljedećeg mjeseca.

Ministrica obrazovanja Norma Foley te premijer Michael Martin posljednjih su dana pod pritiskom javnosti da predstave službeni plan o ponovnom otvaranju škola diljem Republike Irske.

Dužnosnici ministarstva obrazovanja danas će se sastati kako bi razgovarali o planu koji bi trebao biti predstavljen na kabinetu Vlade Republike Irske tijekom idućeg tjedna.

Ovo dolazi nakon što je bivši premijer Leo Varadkar jučer izjavio kako nema razloga zašto bi Irska bila jedina europska zemlja koja sljedećeg mjeseca neće otvoriti škole.

Naglasio je kako su neke zemlje koje su bile pogođene COVID-19 pandemijom više nego Irske i dalje držale škole otvorene.

“Nema razloga da se ne bismo mogli vratiti školama koje se otvaraju krajem kolovoza. Njemačka, koja je pogođena COVID-19 više nego Irska otvorila je svoje škole već tijekom lipnja. Ključno je držati virus pod kontrolom te ćemo tako uvjeriti roditelje kako su škole sigurne i mogu početi s radom. Također je bitno da se djeca vrate obrazovanju te svome društvenom i obrazovnom razvoju”, rekao je Leo Varadkar.

Izvor: irska.ie

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime