Regularna nastava u Austriji je trebala početi slijedećeg ponedjeljka, no izgleda za sada ništa od toga. Ipak, prije polugodišnjih praznika učenici će sjesti u svoje klupe.

Ministarstvo obrazovanja sada najavljuje prve konkretne planove za otvaranje škola. To se ne bi trebalo dogoditi sljedećeg ponedjeljka kako je prvotno planirano.

Ministar obrazovanja Heinz Faßmann (ÖVP) to potvrđuje. „25. siječnja je siguran„, kaže ministar u ORF-ovom dnevniku. Međutim, u školama neće biti normalnog rada, već „postupnog otvaranja“. „Bitna komponenta“ je smanjenje broja učenika. Dakle, ne bi se svi trebali vratiti u isto vrijeme. „Prvo moramo vidjeti hoće li ovo biti smjenski rad – pola-pola -„, kaže ministar. „Vrata škola ne mogu se širom otvoriti 25. siječnja“ – izjava je ministra, koja se tek treba točnije pojasniti. Stoga još uvijek nije jasno hoće li se vratiti sve dobne skupine.

Moglo bi se razmotriti koja se dobna skupina može lakše nositi sa smanjenom učionicom, rekao je ministar. To zvuči kao produženje učenja na daljinu za srednjoškolce. Ali ministar ne želi da se to tako shvaća. „Ne, definitivno ne želim težiti tome“, kaže na pitanje. Srednjoškolci bi se trebali barem djelomično ponovno okupiti. Fassmann se također drži svog plana testiranja učenika jednom (ili čak dva puta) tjedno. Uz to će i dalje ostati zahtjev za maskom. FFP2 maske međutim neće biti obvezne.

hrvatskadijaspora.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime