Foto: Michael - Nuclear silo, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12220573

Njemačka je pristala isporučiti teško oružje Ukrajini. Ruska državna televizija govorila je o povratku fašizmu i prijetila nuklearnim oružjem.

Moskva – U talk showu na ruskoj državnoj televiziji gost iz redova ruske vojske je pokazao kako bi rusko nuklearno oružje navodno moglo doći do Berlina za 106 sekundi. Ruska državna televizija služila je kao propagandni medij šefu Kremlja Vladimiru Putinu mnogo prije eskalacije sukoba u Ukrajini. Kako je izvijestila kolumnistica Daily Beasta Julia Davis, Njemačka je također optužena da radi na povratku nacionalsocijalističkoj ideologiji.

Rat u Ukrajini: nuklearno oružje trebalo bi pogoditi Berlin za 106 sekundi

Na državnom informativnom kanalu Rossija 1 gostovanje u talk showu govorilo se o upotrebi nuklearnog oružja, piše „Ruski Media Monitor“. Grafika u emisiji pokazala je kako ruske rakete naoružane nuklearnim bojevim glavama mogu doći do Berlina za 106 sekundi. To dokazuje i video materijal koji je dostupan i preko „Ruski medijski monitor“.

Novi ruski ICBM navodno može doseći ciljeve diljem svijeta

Nedavno, usred ukrajinskog rata, Rusija je testirala novi ICBM. Riječ je o raketi Sarmat, poznatoj u NATO-u pod kodnim nazivom SS-X-30 Satan 2. Ruski projektil je najveći ICBM na svijetu. Jedan stručnjak je za Der Spiegel rekao: „U osnovi biste mogli poslati takvu raketu na Mjesec.“

Projektil, koji bi ruskim nuklearnim snagama trebao biti isporučen već ove jeseni, može nositi i hipersonično oružje. Karakteriziraju ih brzina i upravljivost. Prema navodima Njemačke tiskovne agencije, Vladimir Putin je o raketi rekao: Oružje tjera na razmišljanje one koji pokušavaju zaprijetiti našoj zemlji tvrdoglavom, agresivnom retorikom. Kaže se da može ciljati na mete diljem svijeta.

Na ruskoj državnoj televiziji Njemačka je potvrđena kao „reinkarnacija fašizma“.

Nakon dugih rasprava i velikog pritiska na kancelara Olafa Scholza, Njemačka je također odlučila isporučiti teško oružje Ukrajini. Ruska državna televizija reagirala je insinuacijama prema Njemačkoj.

U tweetu, kolumnist Daily Beasta rekao je: „Još jedna vijest iz ludnice ruske državne TV: vojni stručnjak tvrdi da je spremnost Njemačke da isporuči 88 tenkova Ukrajini definitivno dokazuje da je „izabrala put neonacizma“. ništa više od numerologije koja se izjednačava s Hitlerovim Mein Kampf-om.“ U krajnje desnim krugovima, broj se smatra sinonimom za „Heil Hitler“, budući da je „H“ osmo slovo u abecedi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime