Vladin antiinflacijski paket želi staviti nešto više novca u kućne proračune Austrijanaca. Ali morate biti brzi i aktivni. Ukupno šest milijardi eura pomoći i bonusa uplaćuje se izravno na račune građana. Kako bi isplate uvećanog obiteljskog dodatka, antiinflacijskog dodatka ili uvećanog klimatskog dodatka od 500 eura što brže i lakše stigle do vas, Ministarstvo financija sada vas poziva da sami nešto poduzmete. Već postoji prvi rok, odnosno 15.07.2022.

Austrijanci bi trebali ažurirati svoj pristup FinanzOnlineu do tog datuma. Na to se sada aktivno poziva putem platforme FinanzOnline, a Austrijancima se šalje i informativni mail. Prema podacima Ministarstva financija, na taj se način kontaktira 5,5 milijuna korisnika. Još uvijek nema bankovnih podataka o oko tri milijuna ljudi koji imaju pravo na klimatski bonus. Umjesto toga kasnije bi preporučenim pismom trebali dobiti vaučer od 500 eura koji se može iskoristiti u bankama i trgovinama.

Sve koji su se rijetko logirali na online portal financijske uprave FinanzOnline sada čeka iznenađenje. Od 5. svibnja za prijavu više nije potrebna identifikacija sudionika, identifikacija korisnika i PIN, ali je potreban unos „identifikacije sudionika“ (TID) i „identifikacije korisnika“ (BENID).

Kada se pokušavaju prijaviti, od korisnika se sada traži da kreiraju jedinstveno korisničko ime i upamte ga. Također bi trebalo biti još lakše registrirati se na FinanzOnline pomoću potpisa na mobilnom telefonu.

Svatko tko još nije imao pristup FinanzOnlineu može i treba to sada učiniti. Bilo putem potpisa na mobilnom telefonu ili online registracije na samoj platformi – pristupni podaci tada će biti poslani „sigurno i povoljno“ poštom u roku od nekoliko dana, navodi Ministarstvo financija. To bi također hitno trebalo učiniti do 15. srpnja 2022. godine. Inače, oni građani kojima se bonusi moraju isplaćivati ​​putem pisma stvaraju mnogo dodatnih troškova: u proračunu projekta za 2022. za poštanske usluge planirano je oko 20 milijuna eura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime