Von Daniela Kloth - Eigenes Werk, GFDL 1.2, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68160745

 

Ozbiljna promjena dolazi za klijente Sparkasse Bad Tölz-Wolfratshausen. To potvrđuje i glasnogovornik tvrtke. No hoće li to uskoro postati problem, pogotovo za starije klijente?

Glasnogovornik Sparkasse Bad Tölz-Wolfratshausen Willi Streicher potvrdio je nadolazeću promjenu na upit  novinara. Jedina iznimka: “U Geretsriedu i Lenggriesu, promjena će se dogoditi tek na jesen.” Streicher ističe da je upravljanje bankomatima vrlo jednostavno – te da je bezgotovinsko plaćanje također sve popularnije već godinama. To znači da ako želite podići eure ili ih položiti na račun, to morate učiniti na automatu – tako je već neko vrijeme u savjetodavnim centrima Sparkasse u Bad Tölzu i Benediktbeuernu.

Svim našim klijentima pomažemo u prelasku i rado ćemo svima osobno pokazati koliko su strojevi sada jednostavni i praktični,“ ističe glasnogovornik.

O promjeni su, kaže Streicher, obaviješteni svi privatni klijenti koji su u protekla tri mjeseca koristili uslugu gotovine na šalteru, kao i svi poslovni korisnici. U vezi s preustrojem, ističe: “Obrada novca je vrlo dugotrajna i skupa. Prelaskom na strojeve, kolege imaju više slobode za druge aktivnosti u poslovanju s klijentima, posebno za savjete.

Streicher ističe i posebnu gotovinsku uslugu iz Sparkasse: “Sretni smo da našim klijentima šaljemo gotovinu poštom po narudžbi – besplatno i na vlastitu odgovornost”. Osim toga, gotovo svi supermarketi u regiji nudili bi mogućnost podizanja novca s računa prilikom kupovine.

Neke umirovljenike ovo ne čini  sretnim. Mišljenja su da nisu svi seniori toliko tehnološki napredovali. I boje se da se mnogi stariji „srame“ i zato ne bi tražili pomoć. Streicher bi želio odagnati takve sumnje i temelji se na prethodnim iskustvima: „Utvrdili smo da smo nakon kratkog razdoblja upoznavanja uvijek pronalazili načine kako lako doći do gotovine.“ Streicher pridaje veliku važnost izjavi: „Svim našim klijentima pomažemo u prelasku i rado svima možemo osobno pokazati koliko su strojevi sada jednostavni i praktični.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime