Prometni stručnjaci vode kampanju za masovno smanjenje ograničenja brzine na autocestama. Prema rezultatima studije koju je vodio stručnjak iz „BOKU Beč“, samo 100 km/h i 80 km/h na magistralnim cestama bi trebalo biti dopušteno.

Studija društva „Research Society Road, Rail and Transport“, u koju su bili uključeni predstavnici saveznih država i Ministarstva prometa, kao i stručnjaci s Tehničkog sveučilišta u Beču (TU) i Sveučilišta za prirodne resurse i život Sciences Vienna (Beč) među ostalim poziva političare na akciju. Prema autorima studije, političari bi te mjere trebali barem testirati u pogledu zaštite klime, uštede energije i sigurnosti na cestama.

Smanjite tempo sa 130 na 100

Stručnjaci već godinu i pol dana prikupljaju podatke i raspravljaju o njima u radnoj skupini za prometnu politiku Društva za cestovni, željeznički i promet, u kojoj su i stručnjaci savezne i državne vlade. Sada je dostupan rezultat koji ima većinsko odobrenje.

Prijedlog voditelja studije Gerta Sammera sa Sveučilišta prirodnih resursa i znanosti o životu u Beču (Boku): „Prijedlog predviđa da smanjimo brzinu sa 130 na 100 na autocestama, na magistralnim cestama, sa 100 na 80 u pravilu, a u gradu na neprioritetnim cestama u principu do 30 km/h. Na taj način s jedne strane dajemo ogroman doprinos klimatskoj situaciji, s druge strane jako dobar doprinos u smislu sigurnosti na cestama i treće, vrlo dobar doprinos u smislu uštede energije.”

Stručnjak preporučuje „probnu godinu“

Ministrica prometa Leonore Gewessler (Zeleni) samo je prije tjedan dana odbacila 100 km/h na autocestama kako bi uštedjela energiju. Na pitanje imaju li sada postavljeni zahtjevi šanse za provedbu, voditelj studija i profesor emeritus za planiranje prometa rekao je Ö1 da bi smatrao da je ograničenje brzine „provedivo“. “Ako se krene u široku raspravu, jer objektivno gledano, zapravo ništa ne može mimo ovog rješenja. Ali bilo bi zamislivo pokušati cijelu stvar na godinu dana,” kaže Sammer.

Zatim treba procijeniti da li se ostvaruju očekivani rezultati. Konkretno, stručnjaci očekuju uštedu energije i smanjenje emisije CO2. “Sve u svemu, imamo trenutni učinak od oko deset posto. Uz dobro praćenje tih ograničenja brzine”, rekao je prof. I Sammer je potvrdio izvješće u „Kurieru“ da će Tempo 80 na magistralnim cestama donijeti najviše u smislu smanjenja nesreća.

Prijedlog kontroverzan među ostalim stručnjacima

Tempo 100 na autocestama kontroverzan je drugim stručnjacima. Bivša šefica ARBÖ-a Lydia Nintz rekla je da je važnije da se poštuju postojeća ograničenja. “Što se tiče propisa, ne razmišljam puno o vožnji 100 km/h na autocestama. Ali morate razmisliti hoćete li voziti 80 km/h na seoskim cestama i saveznim cestama – prije svega, kako biste smanjili nesreće,” kaže Nintz.

Profesor za sigurnost u cestovnom prometu na Boku Ernst Pfleger, s druge strane, rekao je da nitko ne može voziti brže od 80 na zavojitim cestama. „Ali postoji mreža državnih cesta i bivših federalnih cesta, tako da su ograničenja brzine potpuno besmislena, odnosno ograničenja koja prelaze ono što sada imamo, a to je 100 km/h, jer ovdje imamo dobre ceste“, stoji u stavu medicinska sestra.

Međutim, voditelj studije Sammer rekao je da u činjenice – koje bi govorile u korist smanjenja brzine – nije sumnjao gotovo nitko od uključenih stručnjaka. Naravno, ima i onih koji bi htjeli voziti brže.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime