U Njemačkoj se zatvara nekoliko poslovnica jeftinog modnog diskonta. Diskonter tekstila Primark prisiljen je zatvoriti poslovnice u Njemačkoj – po prvi put. Kako navode iz tvrtke, rastući troškovi sirovina i energije, kao i uska grla u isporuci, nadoknađuju se uštedama u trgovinama i administraciji, kao i povoljnim tečajem dolara.

“Primark  ne planira produžiti najam Primarkovih trgovina u Weiterstadtu, grad u južnom hesijskom okrugu Darmstadt-Dieburg i Berlin Schlossstraße od 31. siječnja 2023. i 30. travnja 2023. To se temelji na rutinskim pregledima lokacija, koji su pokazali da obje lokacije više nisu komercijalno atraktivne za Primark“, rekao je irski diskonter. O planovima su već osobno obaviješteni zaposlenici u Weiterstadtu i Berlinu. Otprilike 400 ljudi pogođeno je smanjenjem radnih mjesta u Primarku, ne samo u Njemačkoj.

Općenito, poslovanje u Primarku, podružnici britanskog konglomerata Associated British Foods (AB Foods), ide dobro. Grupacija u budućnosti očekuje veću profitabilnost i još veću prodaju u svojim modnim trgovinama. AB Foods je krajem veljače 2022. objavio da će Primarkova prodaja u prvoj polovici financijske godine biti „značajno“ veća nego u prethodnoj godini i iznad razine prije pandemije korone. Nakon iznenađujuće uspješnog početka nove godine, AB Foods očekuje profitnu maržu veću od deset posto do kraja fiskalne godine. Primarkova matična tvrtka AB Foods također je povećala prodaju u prethodnoj financijskoj godini na gotovo 5,6 milijardi funti (7,2 milijarde eura). U poslovanju s prehrambenim proizvodima, međutim, AB Foods je morao povećati svoje cijene. Grupa također proizvodi šećer, sastojke i hranu kao što su Twinings čaj i Kingsmill kruh.

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime