modric

Na današnji dan, 15. srpnja, točno prije dvije godine, hrvatska reprezentacija je odigrala finalnu utakmicu protiv Francuske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Iako je Francuska u tom susretu bila bolja i na kraju pobijedila 4:2, taj finalni ogled ostaje zapisan kao najveći trenutak hrvatske sportske povijesti. I time su hrvatski nogometaši, predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem, u Rusiji zaokružili fantastičan krug predstava koje su pokazivali od prve utakmice na tom Prvenstvu.

– Imao sam osjećaj da su svi navijali za Hrvatsku. Ovo je bila prilika da se svi zaljube u Hrvatsku i naš nogomet, govorio je poslije tog finala Ivan Rakitić.

Umor je sigurno djelomično utjecao na finalnu prezentaciju jer je Hrvatska prije finala tri puta za redom igrala utakmice od 120 minuta (od toga i dva puta lutriju jedanaesteraca, protiv Danske u osmini finala i Rusije u četvrtfinalu).

Nitko nikada na svjetskim prvenstvima nije odigrao tri takve nokaut utakmice u nizu, a u finalu su, baš kao i u polufinalu protiv Engleske, strijelci bili Ivan Perišić i Mario Mandžukić.

Na kraju svega hrvatski nogomet je dobio veliko priznanje u vidu toga što je kapetan Luka Modrić izabran za najboljeg nogometaša SP-a, a nedugo nakon svega nagrađen je i Zlatnom loptom kao najbolji nogometaš na svijetu te 2018. godine.

Hrvatska jest izgubila taj finalni susret, ali ono što je uslijedilo u domovini pri povratku nogometaša iz Rusije bila je najveća moguća pobjeda. Dočeci u svim hrvatskim gradovima tog ljeta 2018. godine, kao i sve utakmice na SP-u koje su takvo što potaknule, ostaju za vječno sjećanje i ponos.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime