Karantena za zaražene korona virusom ukida se u cijeloj zemlji 1. kolovoza. Ministar zdravstva Johannes Rauch (Zeleni) potvrdio je to u utorak poslijepodne nakon sastanka s predstavnicima pokrajina. Odgovarajući pravilnik već je bio distribuiran unaprijed. Prema tome, oni koji su pozitivni na testu moći će izaći iz kuće uz određena ograničenja ako se ne osjećaju bolesnima. Rauch je naglasio da se mora ući u novu fazu pandemije.

Od kolovoza za one koji su pozitivni na testu trebala bi vrijediti nova pravila. Na primjer, maska ​​FFP2 mora se nositi kada se približavate drugim ljudima na dva metra. Postoje i zabrane ulaska. Ovo se odnosi na bolnice, kao i na domove za njegu, invalide, ustanove za brigu o djeci, osnovne škole i centre za izvanškolsku njegu. Oni koji tamo rade također mogu ući u objekte s pozitivnim testom.

U svakom slučaju, rad s pozitivnim testom ubuduće će opet biti moguć ako se stavi maska. Nema ograničenja ako se na radnom mjestu okupljaju samo trenutno zaražene osobe. Maska se mora nositi u okruženjima kao što su bolnice.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime