Prema izvješćima pokrajina državnom  Ministarstvu obrazovanja, u Austriji je 2.600 razreda i devet škola trenutno prebačeno na učenje na daljinu zbog pandemije. U Austriji postoji gotovo 6.000 škola s oko 58.000 odjeljenja, tako da je oko 95 posto odjeljenja još uvijek u direktnoj nastavi.

Dok se novi zatvoreni razredi stalno dodaju, razredi se također stalno vraćaju na nastavu uživo. Trenutno se u jednom slučaju nastavlja nastava uživo u jednom razredu, ali se preostala djeca moraju testirati svakodnevno tijekom pet dana. Ako se u ovom razredu u roku od tri dana pojavi još jedan slučaj koronavirusa, koristit će se učenje na daljinu.

U školama su od početka škole na snazi ​​sigurnosne mjere, koje su u studenom ponovno pooštrene: učenici i učitelji moraju stalno nositi maske, testovi se provode tri puta tjedno, barem jednom uz sadržajniji PCR testovi.

Unatoč velikom broju infekcija uzrokovanih Omikronom, gotovo da nema zatvaranja razreda u školama zbog odsutnosti učitelja. Neke zemlje su čak prijavile manje bolovanja nego inače u ovo doba godine u sklopu APA emitiranja u odjelima za obrazovanje u srijedu. Učitelji i umirovljeni učitelji samo su povremeno korišteni kao privremena pomoć.

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime