Olaf Scholz, Stellvertreter der Bundeskanzlerin und Bundesminister der Finanzen, Kanzlerkandidat der SPD vor der Sendung; Porträt, Einzelbild
Nova  njemačka vlada koju čine SPD, Zeleni i FDP postavila je sebi za cilj modernizaciju Njemačke. Scholz je najavio „desetljeće ulaganja“. Već je jasno da je riječ o velikom projektu, čak i ako se fokusiraju samo na infrastrukturu. I ne radi se samo o zastarjelim građevinama koje se moraju obnoviti. Ako žele provesti ambiciozne klimatske planove, potreban  je ogroman poticaj u inovacijama i ulaganjima. S jedne strane, vicekancelar Robert Habeck (Zeleni) pozvan je za novog ministra za ekonomska pitanja i zaštitu klime. Najavio je velika ulaganja.
“Morat ćemo osloboditi veliku količinu javnog i privatnog novca u sljedećih nekoliko godina.” Istaknuo je da bi do 2030. oko 80 posto potrošnje električne energije trebalo dolaziti iz obnovljivih izvora energije. Trenutno je manje od polovice. Postupno ukidanje ugljena također bi trebalo pomaknuti do 2030. ako je moguće. Osim širenja zelene električne energije iz vjetra i sunca, postoji jedan glavni izazov: električna mreža mora se proširiti, na primjer kako bi se energija vjetra proizvedena uglavnom na sjeveru mogla transportirati do velikih industrijskih potrošača na jug. Problem je također akutan jer se opasne fluktuacije mreže pojavljuju iznova i iznova kada se iznenada generira puno ili vrlo malo energije vjetrom i suncem.
Do sada su dugotrajni postupci planiranja i odobravanja, premalo područja i sukobi između zaštite i širenja vrsta kočili izgradnju “elektro-autocesta”. Plinska mreža također može igrati ključnu ulogu u energetskoj tranziciji, naime, ako su vodovi osposobljeni za transport vodika, na primjer, s kojim bi kemijska, čelična i cementna industrija mogla uspostaviti svoju proizvodnju na klimatski prihvatljiv način.
Uz Habecka, novi ministar prometa Volker Wissing (FDP) imat će središnju ulogu u novoj vladi: dobit će znatno više nadležnosti za digitalizaciju. Ministarstvo je dosad bilo nadležno za digitalnu infrastrukturu. Federalno ministarstvo digitalnih poslova i prometa, kako se sada zove, preuzima odgovornost za nacionalnu i međunarodnu digitalnu politiku od ministarstva gospodarstva.  Uoči koalicijskih pregovora zapravo se očekivalo da će ministarstvo otići Zelenima – tada je, začudo, ministar FDP-a Wissing.  Deutsche Bahn (DB) također se smatra velikim izazovom. Bez obzira na svakodnevne probleme s otkazivanjem i kašnjenjima vlakova, već godinama postoji veliki investicijski jaz, od čega pati i teretni promet. 
 Koalicija je, na primjer, odlučila uložiti „znatno“ više u željeznicu nego u cestu kako bi povećala ulaganja u prometnu infrastrukturu. Desetljećima je bilo drugačije. „Prvi put, koalicija se obvezala na princip ulaganja u promet: željeznica prije ceste“, rekao je Dirk Flege, zadovoljan direktorom Pro-Rail Alliancea. Ipak, treba se modernizirati i cestovna mreža, a hitno su potrebni radovi na nizu mostova.
Bit će i inovacija u Deutsche Bahnu: infrastrukturne jedinice, uključujući one s DB Netz-om, trebat će se spojiti unutar grupe kako bi se formirala nova divizija “općeg dobra”. Dobit će ostati u ovoj novoj diviziji i u budućnosti kako bi se moglo više ulagati. Njemačke vlade gotovo desetljećima govore o ofenzivi digitalizacije, ali izdani certifikati otrežnjuju zbog tvrdnji koje Njemačka iznosi u Europi. U godišnjem istraživanju Indeksa za digitalnu ekonomiju i društvo (DESI) Europske komisije, svojevrsnom digitalnom „test fitnesa“ za države EU, Njemačka je posljednja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime