U suštini, vrlo slična pravila o korona virusu vrijede u saveznim pokrajinama- ali postoje razlike u detaljima. A pravila se često mijenjaju. Što se primjenjuje gdje, od kada i do kada?

Baden-Württemberg
Ograničenja kontakata u Baden-Württembergu, izuzeća od 2G-Plusa i policijski sat za ugostiteljstvo na snazi ​​su od 2021. Od 12. siječnja postoji i obveza FFP2 u gastronomiji i maloprodaji.

Bavarska
Bavarski upravni sud poništio je pravilo 2G u maloprodaji. Ovo pravilo odnosilo se na sve trgovine osim na one za svakodnevne potrebe. Državna vlada je prethodno suspendirala regulaciju žarišta za područja s vrijednošću incidencije većom od 1000 i povezano zatvaranje.

Berlin
Senat je 11. siječnja donio „Drugu uredbu o izmjeni četvrte uredbe o mjerama zaštite od infekcije“. Stupio je na snagu četiri dana kasnije. Odluka premijerove konferencije o karanteni i izolaciji stupila je na snagu dan ranije diljem Berlina.

Brandenburg
Zbog varijante Omicrona, Vlada je ponovno pooštrila mjere. Izmijenjeni i dopunjeni Pravilnik o korona virusu stupio je na snagu 17. siječnja i prvotno će se primjenjivati ​​do 13. veljače 2022. Ovim pravilnikom će sedmodnevna incidencija hospitalizacija u cijeloj zemlji biti vodeći pokazatelj.

Bremen
Od 21. siječnja u saveznoj državi Bremen na snazi ​​je 30. Corona Pravilnik. Između ostalog, sadrži izmjene zahtjeva za maskom za malu djecu. Osim toga, pravilo 2G plus primjenjuje se na gastronomiju, kulturu i slobodno vrijeme, na primjer, bez obzira na razinu upozorenja, barem do 13. veljače u cijeloj saveznoj pokrajini.

Hamburg
 Od 10. siječnja, u Hamburgu je stupilo na snagu daljnje pooštravanje, koje omogućuje pristup mnogim područjima prema pravilu 2G-plus: Gotovo svugdje gdje se 2G ranije primjenjivao, od tada je potrebno svakodnevno ažurirano negativno testiranje na korona virus. Iznimka je maloprodaja, gdje se 2G nastavlja primjenjivati.  Djeca i mladi koji se redovito testiraju u školi ne moraju pokazivati ​​test od 17. siječnja.

Hessen
Covid mjere u pokrajini Hessen  u biti su stupila na snagu u studenom i prosincu. Međutim, prilagodbom ovog pravilnika o zaštiti od korone, koji je na snazi ​​od 17. siječnja, promijenile su se odredbe posebno za izolaciju zaraženih osoba i karantenu članova kućanstva i kontakt osobe.

Mecklenburg-Zapadna Pomorje
Mecklenburg-Zapadna Pomorje ima Corona semafor za pokrajinsku i općinsku razinu. Ovisno o razini četvrti ili neovisnog grada, vrijede određena pravila. 2G-plus trenutno se primjenjuje u mnogim područjima.

Donja Saska
U Donjoj Saskoj „hibernacija“ s upozorenjem razine 3 vrijedi do 2. veljače – trebala je završiti početkom siječnja. Uz trenutno primjenjivu razinu upozorenja, 2G-plus se primjenjuje gotovo svugdje – osim, na primjer, za one koji su primili tzv. booster dozu cjepiva.

Sjeverna Rajna-Vestfalija
U ovoj pokrajini klubovi i diskoteke su već neko vrijeme zatvoreni, a već vrijede ograničenja kontakta za jedno kućanstvo plus dvije osobe za necijepljene osobe. Privatni sastanci za cijepljene i preboljele dopušteni su samo s najviše deset osoba.

Rhineland-Pfalz
Novi propis o koroni stupio je na snagu u Rhineland-Pfalz 23. prosinca. Od tada su gledatelji isključeni s velikih događanja, klubovi i diskoteke zatvoreni. 

Saarland
Nedavno je Vijeće ministara Saarlanda odlučilo popustiti mjere za ljude  koji su se cijepili dodatnim cjepivom. Oni ne moraju podnijeti dodatni test za 2G plus uredbu.

Saska
U Saskoj su neka nova pravila o koroni na snazi ​​od 14. siječnja. Trenutni propis o izvanrednim situacijama u pokrajini vrijedi do i uključujući 6. veljače. Sadrži mnoga opuštanja za različita područja, koja su često povezana s 2G ili 2G-plus.

Saska-Anhalt
15. Uredba o zadržavanju na snazi ​​je u Saskoj-Anhaltu od 19. siječnja – u početku je bila  do 28. siječnja. Međutim, sadrži samo nekoliko inovacija. Na primjer, osobe koje su cijepljene tzv. booster dozom izuzete su od obveze testiranja 2G-plus od dana kada su cijepljene.

Schleswig-Holstein
Schleswig-Holstein je prošle godine imao najnižu sedmodnevnu incidenciju u Njemačkoj – ali je bila jedna od prvih pokrajina koje je pogodio omikronski val. Pokrajinski je parlament 10. siječnja odlučio o situaciji s epidemijom. Dan kasnije, pokrajinska vlada je pooštrila korona pravila, prije svega proširila pravilo 2G plus.

Thüringen
Novi državni pravilnik o Coroni  u ovoj rajini stupio je na snagu 23. siječnja i vrijedi do 8. veljače. Sadrži pojednostavljenja za 2G plus pravilo, a uklonjena je gornja granica od 35 ljudi na sastancima.

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime