Zadnjih dana mnogi korisnici mreža A1 i T-Mobile žale se na povišene račune i ne razumiju najbolje zbog čega su morali plaćati više nego inače. Naš portal se malo detaljnije raspitao kod predstavništva A1, kod kojih smo doznali kako je zaista mnogim njihovim klijentima odbijano i do 30ak € mjesečno više nego što je trebalo. Istražili smo i razloge, ali imamo i dobre vijesti.

Pomoć i motivaciju za članak dobili smo od jednog čitatelja, koji nam je opisao sljedeće:
U mom trenutnom računu od 22. ožujka 2022. prikazana je stavka „Downloads & Abos Nice Cuisines: Info Hotline: 0800100336″ (ni slučajno ne pozivati!) za koju mi je obijeno 35 €. Nakon malo čačkanja na internetu radi se očito o prijevari, u sklopu koje neka nepoznata firma na nepoznat način „sklopi“ ugovor, tj. pretplatu sa mnom, koja se tada odbija preko A1.
Međutim, ja nisam nikakve pretplate sklapao niti ikad ikakav SMS dobio od strane dotične firme. Nisam nikad te brojeve zvao, niti kliknuo na ikakav link. Sad nisam siguran što mi je činiti, a nešto moram, s obzirom na to da je to pretplata i da će mi taj iznos odbijati svaki mjesec.

„Stoga smo mi danas kontaktirali A1 i tražili jasno i detaljno objašnjenje, s jasnom naznakom da je takvo odbijanje novca neprihvatljivo. U razgovoru s njima dobili smo i (donekle) objašnjenje ali i dobru vijest.

Naime, u zadnje vrijeme sve su češći i učestaliji ovakvi oblici prijevare, u sklopu kojega vi nesvjesno „sklapate ugovor“ s nekakvom fiktivnom firmom, nastanjenom najčešće u nekoj poreznoj oazi, npr. Isle of Man. Na još uvijek nepoznat način (vrlo vjerojatno hakiranjem sustava) lopovi se uspijevaju ulogirati u vaš profil i „sklopiti ugovor“ preko A1, koji naravno košta lijepu sumu. Drugi način je slanje SMS-a vama direktno, gdje vi nesvjesno kliknete na neki link, preko kojega se taj „ugovor“ sklapa.
No dobre vijesti su da A1 u pravilu vama preplaćeni novac vraća, tj. uračuna u idući račun, čak i onda ako ste vi nesvjesno kliknuli na neki link. Konkretno, za gore navedenog korisnika A1 je obećao novac vratiti na račun.

Zašto? Zato što krivica većinom nije na vama, nego na sustavu A1, koji svoje korisnike nije dovoljno zaštitio. Također, sve da ste nesvjesno kliknuli na neki link, niti firma niti operater nema pravo na tako „mutan“ način sklapati ugovore. Proces i princip sklapanja ugovora je jasno definiran u zakonu.

Evo i par savjeta kako izbjeći neugodna iznenađenja na računu:
– prije nego bilo što potpišete, dobro pročitajte što piše. Ako ne razumijete dobro jezik ili određene pojmove, bitno je da potražite pomoć.
– prije sklapanja ugovora, obavezno pitajte koje dodatne troškove (uz pretplatu) operater naplaćuje. Čest primjer je tzv. „Servicepauschale – trošak koji varira između 20 € do čak 50 € godišnje.
– Nikad, ali baš nikad nemojte pozivati neke sumnjive brojeve, koji su vas zvali prije toga i još bolje, ne javljajte se na takve pozive. Ako niste sigurni kojem predbroju možete vjerovati, to se danas lako provjeri na Googleu – samo ukucajte broj telefona.
– Ako vam dolaze nekakvi SMS-ovi s linkom od nepoznatih pošiljatelja, posebno ako nude nekakvu nagradu, ne otvarajte si slučajno te linkove! SMS odmah izbrišite. Isto vrijedi za nekakve E-Mailove s nepoznatim linkovima i datotekama.
– Ne budite naivni i ne vjerujte dubioznim obećanjima, nagradama, namještenim utakmicama i slično. Ne postoji ni jedan razlog zašto bi vas netko nepoznat častio nagradom.

I na kraju, svi ovi savjeti naravno nisu pravne prirode i ne vrijede za baš svaki slučaj. Stoga pazite, jer često ni operater ni policija više nisu u stanju uhvatiti počinitelja, nakon što je šteta počinjena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime