Iako nezaposlenost u Donjoj Austriji i dalje značajno pada, svaka peta osoba koja traži posao nezaposlena je najmanje godinu dana. Nova ponuda sada bi trebala pomoći u pronalaženju odgovarajućeg posla za 1500 dugotrajno nezaposlenih.

Zajedno s AMS-om i socijalnim partnerima, država želi dodatno smanjiti dugotrajnu nezaposlenost. U tu svrhu pokrenut je projekt “proaktiv Donja Austrija”. Kadrovski konzultanti trebali bi podržati traženje odgovarajućeg posla i pratiti prijavu. Postoji subvencija plaća za poduzeća.

Ideja je postupno uvesti i stabilizirati ljude kojima je potrebno više vremena za rad, uvijek s ciljem da se ljudi na kraju subvencioniranog zapošljavanja integriraju u primarno tržište rada„, kaže voditelj AMS-a Donje Austrije Sven Hergovich.

Prema riječima Wolfganga Eckera, predsjednika Gospodarske komore Donje Austrije (WKNÖ), trenutno je otvoreno 20.000 radnih mjesta. Mnoge tvrtke ne bi pronašle pravo osoblje. “Naše tvrtke imaju problem da više ne mogu popuniti mnoga mjesta. To ide od asistenta do akademika. Ne govorimo više o nedostatku kvalificiranih radnika, već o nedostatku zaposlenih“, objašnjava Ecker. Sukladno tome, ne može se popuniti svako deseto mjesto. To bi tvrtku koštalo oko 400 milijuna eura godišnje.

Bit će dodijeljeno 16 savjetnika koji će pružati intenzivnu podršku „proaktivu Donje Austrije„, objasnila je Christine Grill-Eisner, voditeljica AMS Baden. Dugotrajno nezaposleni bili bi pozivani na termine svakih 14 dana. Istodobno, savjetnici su dužni stalno motivirati nezaposlene i s njima razrađivati ​​nove strategije i rješenja. Inicijativom će posao pronaći ukupno 1500 dugotrajno nezaposlenih. Od početka projekta u travnju, 31 osoba je već uspjela.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime