S obzirom na nagli porast broja zaraženih, pooštrene mjere već ponovno stupaju na snagu u nekim pokrajinama. U pokrajini Baden-Württembergu sa sedmodnevnom incidencijom većom od 500, novi je policijski sat za necijepljene. A otkazuju se i prvi događaji za proljeće.

Za one koji nisu imunizirani, odnosno oni koji nisu cijepljeni i nisu preboljeli korona virus, od jučer je stoga ograničen noćni izlazak. To znači da je toj skupini dopušteno  napustiti kuću samo između 21:00 i 5:00 ujutro s valjanim razlogom, na primjer odlaska na posao, posjete partnera ili da sami odu u šetnju na otvorenom. Takve su mjere već u studenom bile na snazi ​​u Baden-Württembergu.

Prema SWR-u, pravila se primjenjuju u gradovima Mannheim, Karlsruhe, Heidelberg i Ulm kao i u okruzima Ravensburg, Waldshut, Biberach, Rastatt i Schwarzwald-Baar. U Freiburgu su pravila na snazi ​​od utorka. Prema Pravilniku o korona virusu, strože mjere mogu se ukinuti samo ako je incidencija pet dana zaredom ispod granične vrijednosti.

Klikni i zaprati nas na Facebooku!Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime