Godišnja i polugodišnja vinjeta za Sloveniju već su dostupne u digitalnom obliku- digitalna tjedna i mjesečna vinjeta slijede 1. veljače 2022. Godišnja vinjeta vrijedi 12 mjeseci od željenog datuma početka (npr. 3.1.2022. do 3.1.2023.); digitalna vinjeta također se može datirati do 30 dana.

Dan kupnje vinjete uračunava se u valjanost vinjete. Na primjer, ako planirate odmor od subote do subote, 7-dnevna vinjeta više ne vrijedi u subotu pri odlasku i morate kupiti novu vinjetu. 7-dnevna vinjeta također se može „bušiti“ bilo koji dan nakon kupnje. U slučaju mjesečnih vinjeta za jedan ili šest mjeseci, dan kupnje je ujedno i početak valjanosti, jer se vinjeta buši kupnjom. Prilikom kupovine vinjete obavezno sačuvajte račun kako biste ga mogli pokazati i na pregledu u Sloveniji.

Sedmodnevna vinjeta za Sloveniju za automobil trenutno stoji 15 eura, ona za motocikle 7,50 eura. Za vozila s dvije trake kao što su dostavna vozila i kombi vozila primjenjuju se različite tarife. Ovisno o vrsti vozila, mogu se kupiti i vinjete na 1 ili 6 mjeseci. Kao i u Austriji, i u Sloveniji postoji godišnja vinjeta.

Godišnja i polugodišnja vinjeta trenutno su dostupne u digitalnom obliku, digitalna mjesečna i tjedna vinjeta bi trebale biti dostupne od 1. veljače 2022. godine. Digitalna vinjeta više nije vezana za vozilo kao ljepljiva vinjeta, već za registarsku pločicu.

Također postoje različita prodajna mjesta za Slovensku vinjetu i e-vinjetu u Austriji. Na primjer, to možete kupiti u automobilističkim  klubovima kao što je ÖAMTC, ali i na benzinskim postaja, posebno u pograničnim područjima. Nedugo nakon austrijsko-slovenske granice postoje i prodajna mjesta.

Klikni i zaprati nas na Facebooku!Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime