Svim ljubiteljima nogometa i hrvatske nogometne reprezentacije datum 21. studenoga ostao je u snažnom sjećanju. Naime, na današnji dan odigrana je povijesna utakmica za kvalifikacije na EURO 2008 u Austriji i Švicarskoj, u kojoj su Vatreni nadmoćno pobijedili Engleze u njihovom hramu nogometa – na čuvenom Wembleyu.

Dirigentska palica tadašnjih Vatrenih bila je u rukama Slavena Bilića, a kapetansku vrpcu nosio je uvijek borbeni Niko Kovač. Iako je malo tko vjerovao da će Hrvatska, potpuno rasterećena i od ranije na Euro plasirana pobjednica skupine, s Wembleyja otići s bodovima, odnosno da Engleska neće pobijediti i tako se kao drugoplasirana provući na EP, Rusi su se zahvaljujući upravo neočekivanom raspletu plasirali na Euro – bez kojeg je ostala Engleska.

Kranjčar i Olić prije isteka prvih 15 minuta donijeli su Hrvatskoj 2:0. Lampard i Crouch do 65. minute izjednačavaju. Ali onda Petrić ubrzo po ulasku s klupe donosi veliku pobjedu. Taj pogodak Petrića ostao jedan od najupečatljivijih trenutaka u bogatoj povijesti Vatrenih. Pobijediti jednu Englesku dva puta u kvalifikacijama i ostaviti ih bez, kako će se pokazati, jedinog EURO-a na kojem Englezi nisu nastupili.

Budućnost će prikazati još dobrih borbi i velikih utakmica između Engleza i Hrvata, a najveću utakmicu ikada odigrale su ove dvije ekipe u Rusiji, kada Hrvatska opet ruši engleski san o „dolasku trofeja kući“ (its coming home), izbacuje Engleze iz polufinala i plasira se u svoje povijesno prvo finale jednog svjetskog prvenstva.

Na veliku utakmicu sa Wembleya podsjećamo vas u sljedećem videu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime