S velikim se je nestrpljenjem i zanimanjem očekivao rezultat ankete o povjerenju prema čelnici austrijske Socijaldemokratske stranke (SPÖ) Pamele Rendi-Wagner provedene među članovima stranke na njen zahtjev, objavljen u srijedu u Beču. Naime, njoj se je predbacivalo da je izgubila europske i nacionalne parlamentarne izbore u jesen prošle godine, te nekoliko lokalnih i da je indirektno doprinijela da su socijaldemokrati završili na tvrdim oporbenim klupama.

Anketa je pokazala da 71 posto anketiranih članova SPÖ-a vjeruje svojoj šefici i želi da ostane na čelu stranke. Kako je istaknuto u srijedu pri objavi podataka u anketi provedenoj između 4. ožujka i 2. travnja ove godine Pamelu Rendi-Wagner je podržalo 46.579 članova. U anketi je inače sudjelovalo 41,3 posto članova stranke, što je prema reakcijama iz stranačke središnjice „rekordan odaziv“. Gotovo svi austrijski mediji prenijeli su izjavu Rendi-Wagner kako je „rekordno sudjelovanje u anketi potvrda da je bilo ispravno uključiti u anketu sve članove“.

„Članovi žele imati riječ i da se čuje i njihovo mišljenje. 46.579 članova SPÖ-a iskazali su mi povjerenje i tako ojačali cijeli SPÖ“, istaknula je očito presretna Rendi-Wagner. Mediji komentiraju i njenu izjavu kako joj je ovaj izraz povjerenja od njenih stranačkih kolega „dodatni poticaj“ za predstojeće, važne zadaće, obzirom na koronakrizu i njene teške posljedice, kao što su rekordna nezaposlenost u poslijeratnoj Austriji i sve prisutnije siromaštvo. „Stoga je potreban snažan SPÖ“, poručila je njegova čelnica Pamela Rendi-Wagner nakon objave rezultata provedene ankete, o kojem će biti riječ na Stranačkom kongresu stranke, koji je trebao biti 25. travnja, a s obzirom na pandemiju koronavirusa odgođen je do danjega.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/pamela-rendi-wagner-ostaje-na-celu-socijaldemokratske-stranke-austrije-1400075 – www.vecernji.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime