Od srijede će se osjetiti Vladin antiinflacijski paket. Obitelji dobivaju prvih 180 € izravno na svoj račun – ali to je tek početak. Ministrica obitelji Susanne Raab i ministar financija Magnus Brunner istaknuli su na konferenciji za novinare  da će se posebna obiteljska naknada od 180 eura po djetetu isplaćivati ​​od srijede. „Želimo dati zeleno svjetlo za podršku obiteljima„. I doista!

Ne samo da je kupovina skuplja, skuplji je i život, a uskoro će u kuću stići pomoć za novu školsku godinu i novu godinu vrtića”, kaže Raab. Oko 1,8 milijuna djece u 1,1 milijun obitelji imalo je koristi od ove mjere. No, posebna obiteljska naknada neće biti jedini bonus koji će se isplaćivati ​​u skoroj budućnosti.

Bonus za početak školske godine od 100 eura po djetetu bit će isplaćen u rujnu. (U 2023. isplata će se izvršiti u kolovozu). U Donjoj Austriji roditelji učenika i pripravnika dobivaju dodatnih 100 eura.

Bonus protiv poskupljenja slijedi u listopadu u iznosu od 500 eura za odrasle i 250 eura za djecu.

U Vorarlbergu će se povećati minimalni i maksimalni iznos obiteljskog dodatka (s 51 na 150 i s 505,50 na 600 eura), a u listopadu će biti i dvostruka isplata.

Obiteljski bonus Plus je pomaknut i ove će godine biti dodijeljen puni iznos od 2.000 EUR, a ne 1.750 EUR kako je prvotno planirano. Ako vaš poslodavac novu olakšicu automatski ne uračunava u obračunu plaća, obiteljski bonus mora uračunati u poreznu prijavu poreza na dohodak za 2022. godinu koju možete podnijeti sljedeće godine.

Dodatni iznos za djecu sada je povećan na 550 eura umjesto 450 eura. Također se može podnijeti zahtjev za povrat poreza zaposlenika za godinu (početak 2023.).

Za pripravnike postoji Digi-Check – do tri puta 500 eura godišnje – produženo do 2024.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime