Nove mjere protiv pogoršanja situacije s koronom u Baden-Württembergu trebale bi se provesti tek u subotu, a ne kako je planirano u petak. Najavljene zabrane i ograničenja, primjerice za božićne sajmove, nogometne utakmice ili klubove, prema planovima vlade pokrajine Baden-Württemberg, od ove subote trebale bi se primjenjivati. Odgovarajući propis neće stupiti na snagu u petak kako je planirano, već dan poslije, rekla je u srijedu glasnogovornica državnog ministarstva.

Prije svega, državna vlada je najavila da će nove mjere provesti ovog četvrtka zbog sve dramatičnije situacije s koronavirusom. No, datum je odgođen samo za jedan dan za petak, a sada za subotu jer bi državna vlada željela pričekati rezultate konzultacija savezne i državne vlade koje su objavljene u kratkom roku. Tada bi također trebalo donijeti odgovarajuće odluke. Trebalo bi i razgovarati o praktičnoj provedbi novog općeg zahtjeva za cijepljenjem. Rasprava bi trebala poslati ujednačen signal, ali ovisno o saveznoj državi, neke od navedenih mjera su već provedene.

Premijer Baden-Württemberga Winfried Kretschmann (Zeleni) već je najavio zabranu velikih javnih događanja u cijeloj zemlji. Nogometne utakmice i veliki sportski događaji trebali bi se održavati  bez, ili barem s manje publike, a slobodne aktivnosti poput klubova i diskoteka bit će zatvorene. Božićni sajmovi – rijetki koji su još otvoreni – također bi trebali biti zabranjeni. O ograničenju kulturnih događanja tek treba raspravljati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime