U Austriji će od rujna 2022. započeti novi pilot projekt koji će mladima približiti ekonomsku edukaciju vezanu uz život. Kako bi mlade ljude što ranije pripremili s osnovnim ekonomskim, financijskim i budućim vještinama za život nakon školovanja, „Zaklada za ekonomski odgoj“ radi na jačanju i širenju ekonomskog obrazovanja vezanog uz svakodnevni život u općem školskom obrazovanju.

Zaklada od 2021. godine podupire učitelje u implementaciji i nudi školama vrlo opsežan program popratnih mjera kao što su uzbudljivi nastavni materijali i materijali za učenje, obuka nastavnika, školski coaching, mrežni formati i financijska potpora od 5.000 eura godišnje za materijale, događaje, ekskurzije i dodatna usavršavanja.

Svaka škola koja želi ovaj pilot projekt može sama osmisliti fokus uspostavljanjem vlastitog školskog predmeta poslovnog obrazovanja ili predmetnog učenja u obliku projektnih tjedana. Fokus je na srednjoj razini I (škola za 10-14 godina).  U sklopu pilot projekta, prvih 30  škola koje se prijave u Austriji počet će u školskoj godini 2022./2023. u 5. razredu (srednja škola i AHS niži razred). Sljedeće  škole, koje se prijave do 1. prosinca 2022., počet će sa školskom godinom 2025./2026.

Nastavni materijali i materijali za učenje bit će dostupni školi u sklopu projekta, a osmislili su ga odgajatelji, stručnjaci za učenje, pripovjedači, dizajneri igara i ilustratori. „Ekonomsko obrazovanje još je važnije nego prije u današnjem ubrzanom svijetu. Prilike, rizici i nove mogućnosti su od goleme važnosti. Željela bih svojim učenicima dati osnovna znanja kako bi podržala njihovu buduću ekonomsku neovisnost„, kaže profesorica koja sudjeluje u ovome projektu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime