Austrija ukida sva pravila ulaska nametnuta zbog pandemije. Od ponedjeljka 3-G certifikat više neće biti potreban pri ulasku u Austriju. Ulaz će  ponovno biti moguć iz svih zemalja svijeta bez uvjeta. To proizlazi iz nove uredbe o ulasku koju je jučer objavilo Ministarstvo zdravstva. Ukidanje je opravdano trenutnom epidemiološkom situacijom.

Prethodna pravila za područja s varijantama virusa službeno ostaju na snazi, međutim, nijedna država trenutno nije na popisu tih područja. Ako se pojavi nova varijanta virusa, obveza testiranja, registracije i karantene mogla bi se brzo ponovno uvesti za određene zemlje.

Sektor turizma, koji je tjednima tražio ukidanje ograničenja ulaska, odgovorio je sa zadovoljstvom. „Na taj bi se način mogao otkloniti veliki konkurentski nedostatak u odnosu na druge europske destinacije – kasno, ali ipak„, objasnio je u prijenosu predsjednik Udruge putničkih agencija Gregor Kadanka. Do sada je i dalje vrijedila obveza 3-G pri ulasku u zemlju. Oni koji ulaze u zemlju morali su dokazati da su cijepljeni, oporavljeni ili testirani.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime