Sljedeći tjedan ponovno će se primjenjivati ​​obvezno pohađanje škola. To je najavio ministar obrazovanja Martin Polaschek (ÖVP). Osim toga, odbacuje se pravilo prema kojem se razred zatvara ako se u roku od tri dana pojave dva slučaja zaraze koronom. Odluku o tome trebale bi ubuduće donijeti zdravstvene vlasti pokrajina.

 Još ovaj tjedan je na snazi pravilo koje obustavlja obvezno pohađanje nastave. Roditelji dakle još ovaj tjedan mogu i bez liječničke potvrde izostaviti svoju djecu s nastave. Od 28. veljače učenici će se morati vratiti u škole.

Osim toga, od sljedećeg tjedna ukida se pravilo da se u slučaju infekcije u razredu nastava nastavlja normalno (bez zaraženog djeteta), a od drugog korona slučaja nalaže se učenje na daljinu (pet dana). u roku od tri dana. Odluku o tome kako postupiti tada treba donijeti nadležno zdravstveno tijelo savezne države.

Nedavno je Beč već samostalno implementirao takvu promjenu preko zdravstvenih vlasti: u glavnom gradu, školarci koji su cijepljeni i oporavljeni od omikronske varijante mogu nastaviti ići u školu čak i ako su imali dva ili više slučajeva infekcija. Još jedna promjena od 28. veljače: vanjskim osobama kao što su treneri iz sportskih klubova, itd. dopušten je povratak u škole. Tjedan dana kasnije, zahtjev za maskom za oporavljene i cijepljene učitelje i odgajatelje pada. Ostale mjere kao što su obveza testiranja tri puta tjedno i obveza nošenja maske dalje od sjedala ostaju na snazi.

„Korak po korak, kontrolirano se vraćamo u normalu u školama“, naglasio je Polaschek u prijenosu. „Pomno pratimo situaciju i stoga poduzimamo mjere korak po korak.“ Dosadašnje mjere temeljene su na preporukama GECKO komisije u Ministarstvu zdravstva.

Od ovog tjedna studenti više ne moraju nositi maske na svojim mjestima. Školski događaji kao što su tečajevi skijanja, dani planinarenja ili izleti također su ponovno dopušteni. 

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime