Britanski premijer Boris Johnson najavio je ukidanje većine mjera protiv korona virusa u Engleskoj. Od 27. siječnja nošenje maski više neće biti zakonska obveza, rekao je Johnson danas u britanskom parlamentu. „Budući da korona postaje endemska, zakonske obveze moramo zamijeniti savjetima i preporukama“, rekao je britanski premijer. Rad od kuće također se službeno ne preporučuje, a predočenje zdravstvene iskaznice u klubovima i na pojedinim velikim okupljanjima više nije potrebno.

 Od ožujka Vlada planira ukinuti izolaciju za osobe koje su bile pozitivne. „Mi zakonski ne prisiljavamo ljude da se izoliraju kada imaju gripu“, rekao je Johnson. Premijer se danas suočio s parlamentom usred sve većeg protivljenja njegove Konzervativne stranke. Johnson je pod pritiskom zbog mnoštva zabava u Downing Streetu, sjedištu vlade, tijekom strogih pravila o izolaciji zbog korona virusa. Skupina konzervativnih zastupnika zalaže se za izglasavanje nepovjerenja vlastitom premijeru.

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Najava ublažavanja korona mjera sada dolazi ranije nego što se očekivalo i u trenutku kada je Johnsonu potrebno pozitivno izvještavanje. Zapravo, pravila bi se trebala ukinuti tek sljedećeg tjedna. U Velikoj Britaniji svaki dio zemlje odlučuje o svojoj zdravstvenoj politici. Škotska vlada objavila je u utorak da će ukinuti većinu postojećih ograničenja od sljedećeg ponedjeljka. To znači da se noćni klubovi, između ostalog, također smiju ponovno otvoriti. Wales je prošlog tjedna najavio slične poteze. U Velikoj Britaniji je 152.000 ljudi umrlo od posljedica bolesti Covid 19 od početka pandemije. Pojavom omikronske varijante, broj novih dnevnih infekcija u Ujedinjenom Kraljevstvu dostigao je vrhunac na 200.000 početkom siječnja, ali je od tada pao na manje od polovice. Ostaje za vidjeti hoće li ovaj primjer slijediti i ostale europske zemlje. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime