Ovoga petka stupa na snagu postepeni Corona plan. Prethodna razina upozorenja II se ukida. Primjenjuju se zahtjevi razine alarma I. Pokrajinska vlast tako reagira na razne sudske odluke i uzima u obzir odluke državno-pokrajinske konferencije i promijenjenu situaciju zbog omikron varijante korona virusa, pojašnjavaju iz državnog ministarstva.

Na privatnim okupljanjima i dalje postoje ograničenja samo ako su prisutne necijepljene osobe. Tada se kućanstvo može susresti s najviše dvije osobe iz domaćinstva. Na pučkim i gradskim feštama FFP2 maske se moraju nositi i na otvorenom. Pristup imaju samo cijepljeni i preboljeli, prostorni kapaciteti mogu se koristiti samo do polovice. Gornja granica je 3000 posjetitelja. Ako je potrebno i testiranje, tj. primjenjuje se 2G-plus, dopušteno je do 6000 posjetitelja. Karnevalske povorke su zabranjene.

 

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

 

Za vjerske događaje jedini uvjeti do sada su bili nošenje maske i minimalna udaljenost od 1,5 metara od osoba koje ne pripadaju vašem domaćinstvu. Doći će do promjene 14. veljače: Od tada će se pravilo 3G primjenjivati ​​i za vjerske događaje.

U maloprodaji (uključujući buvljake) maske su obvezne i primjenjuje se 3G pravilo, s izuzetkom trgovina koje pružaju osnovne usluge. 2G pravilo ponovno je uvedeno u gastronomiju. Diskoteke i klubovi ostaju zatvoreni.

Od ovog petka FFP2 maske se moraju nositi u javnom prijevozu, autobusima i vlakovima, na putničkim brodovima i u zračnom prometu. Osim na radnim mjestima, FFP2 maske su obvezne i u zatvorenom prostoru ako su maske obvezne. U područjima gdje je prije bio potreban negativan PCR test za 3G, sada je dovoljan negativan brzi test.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime