Novi vozni red vlakova  danas stupa na snagu diljem Europe, a u ponudi će imati još dvije linije Nightjet-a. Putnici tada mogu putovati iz Beča u Pariz tri puta tjedno. Postoje čak i dnevni izleti od Züricha do Amsterdama.

Nadalje, šire se izravne međunarodne veze, objavio je ovih dana ÖBB. To se, na primjer, odnosi na rute Graz-Budimpešta i Beč-Bregenz-Frankfurt am Main. Noćni vlak iz Beča za Pariz polazi iz savezne prijestolnice tri puta tjedno u 19.40 sati i stiže na Gare de l’Est sljedećeg dana u 9.42 sati.

Iz Züricha ide svakodnevno u 21:59 sati do Amsterdam Centraal, gdje vlak stiže u 9:14 ujutro prema rasporedu. Ulaznice u jednom smjeru dostupne su po cijeni od 29,90 eura u sjedećem vagonu i 59,90 eura u vagonu.

Osim proširenja u međugradskom prometu, ÖBB obećava proširenja na relaciji Graz-Linz i 15-minutni interval na relaciji St. Pölten-Beč. Putnicima će stoga biti ponuđena povećana frekvencija i dodatne veze u večernjem prometu. 

Novosti ima i kod rezervacije ulaznica. Alat „ÖBB Live“, koji se može pronaći u pregledu putovanja u prodavaonici karata, pokazuje na svim vlakovima vođenim ÖBB-om u Njemačkoj gdje koji automobil i koja oprema (broj automobila, klasa automobila, parkirna mjesta za bicikle, mirna zona, obitelj zonu, WC, bistro na brodu, Infopoint, prostore bez barijera itd.), a također daje prognozu iskorištenosti kapaciteta pojedinih vagona u ÖBB Railjetima.  Dodatne informacije o novom voznom redu možete pronaći na www.oebb.at i na broj telefona 05-1717).

Osim toga, od studenog postoji novi informativni gong i poseban informativni gong kako bi se povećala pozornost putnika u željeznici, primjerice u slučaju smetnji. Jedna konstanta, međutim, ostaje: kada se ÖBB oglasi, glas Chrisa Lohnera može se čuti na isproban način.  Osim toga, ÖBB je, prema vlastitim informacijama, proširio sustav cijena pod motom „ako rezerviraš ranije i online, putuješ jeftinije“. Najjeftinija karta može se rezervirati u aplikaciji ili na webu do 15 dana prije polaska. Najskuplja je varijanta kupnje karata na dan putovanja i na šalteru. Od danas na šalteru će biti inovacija za ÖBB Vorteilscard: Ubuduće vam daje 50 posto popusta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime