Bolja povezanost, lakša kupnja karata, brži vlakovi, jeftinije karte – nedavno predstavljeni akcijski plan Europske komisije ima za cilj učiniti putovanje vlakom privlačnijim. Josef Doppelbauer, čelnik Europske željezničke agencije (ERA), govori za ORF o planu kao o „koraku u pravom smjeru“. Sada je najvažnije razmišljati o željezničkom prometu izvan državnih granica.

Dok putovanja vlakom diljem Europe često nisu laka za putnike, za strojovođe su poput gotovo neprobojnog labirinta nacionalnih propisa: ponekad su kolosijeci širi, ponekad uži, ponekad jednostavno potpuno zaustave. U Austriji crveno svjetlo znači „stop“, u Belgiji „vožnja na vidiku“. Ako izbije požar, vrata moraju ostati zatvorena u Francuskoj i otvorena u Engleskoj.

Jedan od najvažnijih ciljeva je smanjenje nacionalnih pravila i prevladavanje „malih država u Europi“, dakle Doppelbauer. To se također odnosi na standardizaciju izobrazbe strojovođa. “Vozač kamiona može voziti bilo gdje u Europi s vozačkom dozvolom. Strojovođa mora izaći na granici jer ili nema dozvolu ili ne zna jezik.” Općenito, Doppelbauer bi želio “europski skup pravila” za željeznički promet. Glavni izazov ovdje leži u međunarodnoj suradnji i koordinaciji ulaganja.

Što se tiče prekograničnog željezničkog prijevoza, rezervacija karata i dalje je veliki problem sa stajališta kupaca: „Posljednjih godina bilo je poboljšanja, ali još uvijek je teško pronaći najbolju ponudu“, kažu iz ERA.

U akcijskom planu stoji: „Planiranje i rezervacija prekograničnih putovanja vlakom mora postati lakše i jednostavnije za korištenje, kako bi putnici mogli brzo pronaći najbolju dostupnu kartu po najjeftinijoj cijeni i istovremeno jamčiti bolju zaštitu u slučaju ometanja putovanja.“ U najboljem slučaju, putovanje vlakom neće biti samo lakše, već i jeftinije, jer akcijski plan sadrži i mjere „za bolje funkcioniranje željezničke mreže kako bi putovanje željeznicom postalo pristupačnije.“ oslobođeno PDV-a.

Noćni vlak na glavnom kolodvoru u Beču- sjednete navečer u Beč i ujutro stići u Pariz – noćni vlakovi doživljavaju renesansu, ne samo zbog klimatske krize Pionirska uloga Austrije u noćnim vlakovima Nema sumnje da novac igra glavnu ulogu u svim ovim pitanjima. Na primjer, postaje očito da u zemljama gdje su ulaganja u infrastrukturu velika, željeznički sustav također dobro funkcionira, kaže Doppelbauer. Luksemburg je trenutno na vrhu, a slijede Švicarska i Austrija.

Doppelbauer naglašava pionirsku ulogu koju Austrija igra s ÖBB-om – posebno kada je u pitanju raspon noćnih vlakova koji se stalno širi. Nedavno, na primjer, s novom vezom noćnog vlaka između Beča i Pariza, koju Doppelbauer opisuje kao „definitivno pozitivnu“. Planovi EU za proširenje željeznice: praznine i zamke Pokreni reprodukciju Zvuk više nije dostupan iz pravnih razloga. Uostalom, više se razmišljalo o uvođenju novih noćnih vlakova i u Francuskoj. Trenutno postoji inicijativa za noćne vlakove između Švedske, Danske, Njemačke i Nizozemske. „Pa, već se puno toga događa“, rekao je Doppelbauer.

Prosječno je tržišni udio u Europi u željezničkom prijevozu putnika osam posto, a u Austriji dvanaest posto.

Posljednje, ali ne i najmanje važno, tranzicija mobilnosti se, naravno, odnosi i na postizanje klimatskih ciljeva. U konačnici, željeznički promet, kao alternativa automobilskom i zračnom prijevozu s nižim emisijama, važan je element za veću zaštitu klime u Europi. “Zelenim dogovorom” Komisija EU postavila je sebi cilj temeljnog redizajniranja važnih područja gospodarstva – uključujući promet – tijekom sljedećih 30 godina. Cilj je izbjeći ili nadoknaditi sve stakleničke plinove do 2050. kako bi postali klimatski neutralni.

Povjerenik EU-a Frans Timmermans, koji je odgovoran za “Green Deal”, također je naglasio ulogu bržeg i europskog željezničkog povezivanja na putu prema održivoj budućnosti. Ministrica za zaštitu klime Leonore Gewessler (Zeleni) izrazila je slično mišljenje: „Samo ako se željeznice u Europi doista smatraju europskima, možemo uspjeti u dekarbonizaciji prometnog sektora.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime