Foto: Photo Mix Company / CC

Dano je zeleno svjetlo za izgradnju pristupačnijeg stanovanja u Neubibergu. Na uglu ulica Floriansanger i Wendelsteinstraße, AWOhnbau Genossenschaft ostvaruje svoj drugi veliki stambeni projekt u općini.

22 stana iz prvog građevinskog projekta zadruge na Pappelstrasse odavno su zauzeta. Zajedno s općinom, AWOhnbau sada realizira stambenu zgradu na Floriansangeru s ukupno dvanaest stanova, šest dvosobnih od po 56 kvadrata i šest trosobnih od po 75 kvadrata.  Projekt financira vlada Gornje Bavarske, a provodi ga zajedno s Kreissparkasse München Starnberg Ebersberg. Nekretnina se daje u zakup zajednici.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, gradonačelnik Thomas Pardeller je  naglasio koliko je važno graditi pristupačne stambene objekte u okrugu Münchena. Prema Pardelleru, zahvaljujući predanosti zadruga kao što je AWOhnbau, u zajednici se stvara novi, pristupačan životni prostor.

Zadruga još uvijek traži građane koji zajedno s AWOhnbauom žele suzbiti kretanje cijena na stambenom tržištu. „Kao član, možete uložiti svoj novac u AWOhnbau ne samo profitabilno, već i društveno i razumno„, rekla je Christina Mittermaier, zaposlenica AWOhnbaua. Sve veći broj članova pokazuje koliko ljudi podržava borbu za pristupačno stanovanje. Građani koji su zainteresirani za članstvo u zadruzi mogu se javiti  na telefon 0176/16 72 08 77 ili na info@awohnbau.de. Više informacija također je dostupno na web stranici www.awohnbau-genossenschaft.de

Prijave za stanove Am Floriansanger moguće su od početka 2024. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime