Porsche Digital otvara novu radnu lokaciju u Hrvatskoj, čime dodatno širi svoju globalnu mrežu inovacija. U glavnom gradu Zagrebu, digitalna jedinica Porsche AG sada zajedno s hrvatskom tehnološkom tvrtkom Infinum radi na novim digitalnim poslovnim modelima. Ova investicija otvara također i prilike mladim visokoobrazovanim Hrvatima iz Njemačke da sudjelujući u ovom projektu stvore jednu dodatnu poslovnu poveznicu hrvatske dijaspore i domovine.

Fokus zajedničkog ulaganja prvenstveno je na dosljednom proširivanju postojećih i primjeni novih internetskih ponuda za kupce.

„Želimo aktivno koristiti mogućnosti koje nudi digitalizacija, a za to nam je potrebna prekogranična mreža u kojoj timovi razmjenjuju ideje i nadahnjuju jedni druge“, kaže Stefan Zerweck, glavni operativni direktor Porsche Digital. „S novom lokacijom u Zagrebu učinili smo sljedeći korak, a s Infinumom imamo jakog partnera uz sebe.“

Zagreb je jedno od najperspektivnijih i najbrže rastućih inovacijskih središta u Europi. Zahvaljujući najvećem sveučilištu u zemlji s fokusom na IT i prirodne znanosti, metropola ima svestrane talente s tehnološke i razvojne scene. Do kraja 2020. godine očekuje se da će oko 30 zaposlenika raditi u prostorijama u središtu grada. Mjesto će se značajno proširiti u narednim godinama.

O Infinumu

“Nove tehnologije i poslovni modeli mijenjaju svjetska tržišta. Radujemo se što ćemo zajedno s Porsche Digitalom oblikovati budućnost digitalnog krajolika i na temelju naše dugogodišnje stručnosti u razvoju proizvoda “, objašnjava Tomislav Car, glavni izvršni direktor tvrtke Infinum.

Infinum zapošljava preko 250 ljudi na lokacijama u SAD-u i Europi. Timovi dizajniraju, razvijaju i skaliraju digitalne proizvode koji čine poslovna područja učinkovitijim i korisnicima pojednostavljuju svakodnevni život.

Tvrtka surađuje s vodećim brandovima i start-upovima od 2005. godine.

Uz rad na projektima kupaca, Infinum obučava nadobudne dizajnere i programere u svojoj internoj akademiji.

Uključujući novi ured u Zagrebu, četiri lokacije u Europi i četiri dodatna ureda u Izraelu, Kini i SAD-u od sada čine globalnu inovacijsku mrežu poduzeća Porsche AG. Osim sjedišta u Ludwigsburgu, i ostali centri za digitalni razvoj nalaze se u Berlinu, Barceloni, Tel Avivu, Šangaju, Atlanti i Silicijskoj dolini. U srpnju 2020. Porsche Digital preselio je svoje sjedište iz San Joséa u Palo Alto, a time i u središte Silicijske doline.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime