Njemačka ukida besplatno testiranje na korona virus. U isto vrijeme raste broj novozaraženih.  Prema DIVI registru intenzivne njege, broj zaraženih koronom koji se liječe na jedinicama intenzivne njege također raste već nekoliko dana i trenutno je znatno veći nego prije godinu dana. Testni laboratoriji govore o jasno prepoznatljivom „ljetnom valu“ . Prema podacima Udruge akreditiranih laboratorija u medicini, broj testiranja i pozitivnih rezultata naglo je porastao.

Do sada je svatko – čak i bez simptoma korone ili određenog razloga – imao pravo na barem jedan besplatni brzi test na koronu tjedno od strane obučenog osoblja, uključujući i izvješće o testiranju koje obično dolazi izravno na pametni telefon i može se koristiti kao dokaz.

Izmijenjeni pravilnik i nova pravila stupili su na snagu 30. lipnja, kažu u ministarstvu.  Od srpnja će većina građana morati plaćati troškove od tri eura za korona testove. Besplatni testovi ostaju za osobe koje se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga. To su, primjerice, žene u prvom tromjesečju trudnoće. I ubuduće će besplatni brzi testovi na koronu biti dostupni za njegovatelje i osobe s invaliditetom te njihove skrbnike. Ukućane zaraženih osoba, djecu do pet godina te štićenike i posjetitelje domova za starije osobe, ustanova za osobe s osobe s invaliditetom i klinike ne moraju platiti ni brzi test. Osobe kojima je nakon zaraze koronom potreban dokaz da su ponovno negativni kako bi se, primjerice, mogle vratiti na posao, mogu se nastaviti besplatno testirati.

Testovi od tri eura namijenjeni su posjetiteljima obiteljskih proslava, koncerata ili drugih „događanja u zatvorenom prostoru“ istog dana. Kod testa od tri eura, primjerice, uvijek morate potpisati da se radi zbog planiranog odlaska na koncert, obiteljsko slavlje ili posjeta već bolesnom rođaku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime