Od sljedeće srijede u Njemačkoj će se primjenjivati „​​3G“ pravilo na radnom mjestu. U nastavku vam donosimo odgovore na najčešća pitanja vezana za „3G“ pravila.

Kako će to funkcionirati?

Uglavnom, zaposlenici i sami poslodavci smiju ući na radno mjesto samo ako kod sebe imaju dokaz o svom 3G statusu. Postoje samo dvije iznimke: ili se testirati na radnom mjestu ili se cijepiti. Prema Ministarstvu rada, zahtjev za provjeru 3G „odnosi se i na zaposlenike koji se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga“.

Poslodavac je odgovoran za provjeru dokaza. Međutim, on ih također može „delegirati odgovarajućim zaposlenicima ili trećim stranama“ u skladu s propisima o zaštiti podataka. Kontrole bi se trebale usredotočiti na valjanost dokaza ispitivanja. Jer svatko tko nije cijepljen ili preboljeni mora svaki dan pokazati negativan test. Cijepljeni ili preboljeli mogu biti izuzeti od dnevnih kontrola pristupa nakon što poslodavac provjeri i dokumentira njihove dokaze.

Koje podatke moj poslodavac može prikupiti?

Pravo poslodavaca na informiranje nedavno je izazvalo velike rasprave, jer su zdravstveni podaci zaposlenika posebno osjetljiva roba. Sada se, međutim, „3G“ pravilo primjenjuje usred masovno pogoršane situacije s infekcijom i namijenjeno je razbijanju lanaca infekcije.

Prema novom Zakonu o zaštiti od zaraza, načelo minimiziranja podataka trebalo bi vrijediti kao srednji put: prema Ministarstvu rada dovoljno je „označiti“ ime i prezime zaposlenika na popisu na odgovarajućoj kontroli. 

Za cijepljene i preboljele osobe status je potrebno dokumentirati samo jednom; za one koji su se oporavili, također s datumom završetka njihovog statusa. Podaci se moraju izbrisati najkasnije šest mjeseci nakon prikupljanja. Osim toga, poslodavci moraju osigurati da podaci ne dođu do neovlaštenih osoba, pa čak ni do kolega. Savezni službenik za zaštitu podataka Ulrich Kelber kritizira činjenicu da nema pseudonimizacije – tj. razdvajanja imena – te da se podaci ne brišu odmah nakon dnevne kontrole prijema, primjerice.

Je li za necijepljene osobe dovoljan brzi test koji je napravio sam?

Ne. Potreban je brzi test koji nije stariji od 24 sata, a provodi ga „pružatelj usluga“ koji je u skladu s Pravilnikom o testiranju na koronavirus – to uključuje javne centre za testiranje ili medicinske ordinacije. Moguća su i samotestiranja u tvrtki pod nadzorom ili od strane trećih osoba po narudžbi poslodavca. To je kako bi se osiguralo da se testovi ispravno izvode. PCR testovi moraju se obaviti  najranije 48 sati prije  dolaska na posao.

Postoje li subvencije od poslodavca za testove?

Ne. Poslodavci su dužni samo provjeriti „3G“ certifikat prije ulaska na radno mjesto i dokumentirati te provjere. Propisi Zakona o zaštiti od zaraza ne rezultiraju daljnjim naporom za poslodavca. Međutim, mora  se dopustiti rad od kuće osim, ako postoje uvjerljivi razlozi za suprotno.

Koje su prijetnje ako se smjernice ne poštuju?

Zakon o zaštiti od infekcija predviđa kaznu do 25.000 eura za kršenje obveze praćenja i nošenja „3G“dokaza. Prema Federalnom ministarstvu rada, zaposlenici koji ne mogu ili ne žele predočiti „3G“ dokaze i stoga ne obavljaju nikakav posao „općenito se moraju bojati posljedica prema zakonu o otkazu“. Oni koji nisu u mogućnosti obavljati svoj posao stoga također „općenito nemaju pravo na naknadu“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime