S obzirom na drastičan rast cijena energije zbog rata u Ukrajini, savezna vlada želi brzo ublažiti veće troškove za potrošače dodatnim mjerama olakšice – o preciznom obliku još se raspravlja. Glasnogovornik  Wolfgang Büchner najavio je da bi „učinkovit paket“ sada trebao biti koordiniran u vrlo kratkom vremenu, a brzu odluku najavio je i glavni tajnik SPD-a Kevin Kühnert.

Vidim potpuni dogovor među  strankama koalicije da se ovog tjedna moraju donijeti odluke, konkretne, mjerljive, uočljive odluke o tome kako postići olakšanje„, rekao je nakon vijećanja predsjedništva SPD-a. Odluke bi se donijele „najkasnije do srijede oko sjednice vlade„.

Za SPD je ključno da građani zapravo odahnu, posebice ona kućanstva koja su zbog visokih cijena energenata „financijski opterećena ne svojom krivnjom„. S druge strane, ne bi smjelo biti „programa gospodarskih poticaja za industriju mineralnih ulja„, naglasio je Kühnert.

Vicekancelar Robert Habeck ranije je najavio novi paket mjera. Porast cijena u cijelom energetskom sektoru za mnoge je ogroman, rekao je ministar ekonomije i zaštite klime. Najavio je tri kriterija za nove mjere. Prije svega, mora biti pojednostavljenja za struju, toplinu i mobilnost, rekao je ministar.

Drugo, potrebna je i energetska učinkovitost i uštede, poput smanjenja potrošnje pri vožnji ili zamjene plinskih grijača, rekao je Habeck. Treće, potreban je daljnji ekonomski poticaj kako bi vrijedilo: „što učinkovitije, to su niži troškovi„.

Osim toga, ispituje se produljenje propisa o skraćenom radnom vremenu nakon 30. lipnja, kao i daljnje povećanje naknade za putovanje na posao. Političar FDP-a stoga planira da se iznos odbije pri plaćanju na benzinskoj postaji. Operater benzinske postaje trebao bi naknadno moći predati račun poreznim tijelima. Za to bi se mogla osigurati sredstva iz proračuna, rekao je Lindner. Popust od deset centi po litri dizela i benzina stajao bi državu 550 milijuna eura mjesečno. „Morat će biti više od deset centi i više od mjesec dana ako budem mogao.“

Subvencija za spremnik učinkovitija je od smanjenja poreza za gorivo, o čemu se također raspravljalo. To se može brže implementirati i mogući su jači popusti, rekao je Lindner. Građane i obrtnike koji ovise o automobilu trebalo bi vrlo brzo podržati. Ljudi bi morali čekati tjednima ili mjesecima duže na smanjenje cijene goriva kroz smanjenje poreza jer bi se zakonodavstvo u Njemačkoj, a možda i europsko, moralo mijenjati. Subvencija za točenje goriva može se provesti i bez puno birokracije, rekao je Lindner. Građani i gospodarstvo ne bi trebali ostati sami s rastom cijena, rekao je Lindner.

Sa stajališta sindikalne frakcije, cijena benzina i dizela trebala bi biti smanjena za 20 posto uz kočenje cijene goriva. Da bi se to postiglo, porez na dodanu vrijednost za gorivo mora se smanjiti na nisku stopu na ograničeno vrijeme, porez na energiju smanjen za trećinu i uvesti porezno oslobođenje za primjese biogoriva.

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime