Pozadina ove odluke je da zbog prevladavajuće omikronske varijante postoji mnogo veći rizik od bolesti nakon tog vremena ili da budete nositelj. Prethodno razdoblje od šest mjeseci vrijedilo je sve dok smo se baviti delta varijantom korona virusa.
Onima koji su preboljeli korona virus u Njemačkoj valjanost potvrde je smanjena na tri mjeseca – to opravdava Ministarstvo zdravstva novom varijantom virusa Omikronom. Ova definicija Instituta Robert Koch (RKI) napravljena je sa znanstvenog stajališta, rekao je jučer glasnogovornik ministarstva u Berlinu.
Novi uvjet je povezan s uredbom koju je Savezno vijeće potpisalo u petak i na snazi ​​je od subote. Prema tome, dokaz o povratu mora zadovoljiti kriterije koje RKI objavljuje na web stranici. To uključuje: „Datum prihvaćanja pozitivnog testa mora biti prije najmanje 28 dana.“ I: „Datum prihvaćanja pozitivnog testa ne smije biti prije više od 90 dana.“ RKI je objasnio: „Ove specifikacije se redovito provjeravaju i može se mijenjati prema statusu koji znanost odredi.“ U uredbi je ranije bilo opće pravilo da je test bio „prije najmanje 28 dana, a najviše prije šest mjeseci“.
Klikni i zaprati nas na Facebooku!Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime