Do 2030. 80 posto električne energije trebalo bi dolaziti iz obnovljivih izvora energije – Bundestag je donio odgovarajući zakonski paket. U tu su svrhu prošireni  ciljevi širenja solarne energije i energije vjetra, kako na kopnu tako i na moru.

Ministar gospodarstva i zaštite klime Robert Habeck (Zeleni) rekao je da je paket najveći u energetskom sektoru posljednjih godina, vjerojatno desetljeća. Time bi se provele nužne i hitno potrebne promjene. Predloženi zakon još mora proći Bundesrat u petak.

Udio zelene električne energije značajno se povećao. Gotovo polovica proizvodnje električne energije u Njemačkoj dolazi iz obnovljivih izvora energije.

Kako bi se postigao cilj, dva posto cjelokupne federalne površine na kopnu trebalo bi biti namijenjeno za vjetroturbine, što je više nego duplo.

Mjere o kojima je sada odlučeno također uključuju trajno ukidanje EEG dodatka za promicanje zelene električne energije putem računa za struju, koji je početkom srpnja smanjen na nula eura, kako bi se rasteretili kupci električne energije. Sustavi zelene električne energije ubuduće će se subvencionirati iz federalnog proračuna.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime