Bundestag želi u srijedu prvi put raspravljati o općem cijepljenju protiv korone. Planovi predlagatelja poprimaju konkretnu formu: obvezno cijepljenje od 18 godina na snagu bi trebalo stupiti na ljeto i biti ograničeno na godinu do dvije.

Opća obveza cijepljenja protiv korone mogla bi stupiti na snagu tijekom ljeta i tada bi se trebala primjenjivati ​​najviše dvije godine. Političari iz redova semaforske koalicije sada su iznijeli prve detalje nacrta na kojem rade. Bundestag će o toj temi prvi put raspravljati u srijedu. Prilikom glasovanja ne bi smjelo biti uputa iz zastupničkih skupina, zastupnici Bundestaga bi trebali odlučivati ​​slobodno po svojoj savjesti.

Zamjenik čelnika zastupničke skupine SPD-a Dirk Wiese, koji zajedno s ostalim članovima semaforske koalicije priprema ključne točke za obvezno cijepljenje od 18. godine, sada iznosi detalje o planovima: Obveza bi trebala biti ograničena na jednu do dvije godine, primjenjuju se na najviše tri cijepljenja i provode se kroz novčane kazne.

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Također, zbog rizika od dugotrajne štete od Covid-19, važno je da se sve dobne skupine cijepe, kaže Dahmen. Prema njegovom mišljenju, svaka odrasla osoba trebala bi se cijepiti tri puta protiv korona virusa. Trenutni znanstveni status je da ste s tri cijepljenja jako dobro zaštićeni od teške bolesti, dodao je Dahmen. On bi medicinski preporučio sva daljnja dopunska cijepljenja, „ali ne i propisao“. Svatko tko se ne cijepi unatoč obvezi cijepljenja trebao bi očekivati ​​novčanu kaznu, rekao je Dahmen. Zalaže se za novčanu kaznu u srednjem troznamenkastom rasponu. „Prije nego što to dođe, necijepljenim ljudima treba dati razdoblje od oko šest tjedana da nadoknade cijepljenje“, preporučio je. Novčane kazne uvijek treba izricati „osobito nerazumnim ljudima“. Mora se spriječiti „da ljudi jednostavno kupuju svoju slobodu“. Međutim, on odbija zatvorsku kaznu. Druge sankcije bi bile dovoljne.

Nekoliko dana nakon prvog cijepljenja u Njemačkoj 26. prosinca 2020., u istraživanju YouGova, 56 posto je i dalje bilo protiv obveznog cijepljenja, a samo 33 posto za.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime