Opće cijepljenje protiv CoV-a s navršenih 18 godina moglo bi se primijeniti u Njemačkoj – ako za to bude većina u Bundestagu – prema zamisli nekih zastupnika od 1. listopada. “Cilj nam je donijeti zakon u Bundestagu u drugoj polovici ožujka. Nakon nekoliko mjeseci za savjetovanje i naknadno cijepljenje, obveza cijepljenja bi trebala stupiti na snagu 1. listopada”, rekla je političarka vladajućeg FDP-a Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

Strack-Zimmermann pripada skupini zastupnika SPD-a, Zelenih i FDP-a koji se zalažu za obvezno cijepljenje od 18. godine. Nedavno se saznalo sve više detalja o njihovom prijedlogu. U ključnom dokumentu zastupnička skupina zagovarala je da se uvjet cijepljenja ispuni s tri cijepljenja i da se ograniči na kraj sljedeće godine. Zdravstvena osiguravajuća društva trebaju obavijestiti svoje osiguranike, upiti status cijepljenja putem portala za cijepljenje i pohraniti ga. Nema  prisile prilikom glasovanja “U trećem koraku, osiguranje bi tada trebalo prijaviti one ljude općinama koji nisu dostavili dokaz o cijepljenju”, kaže Strack-Zimmermann.
Zdravstvene vlasti bi tada ponudile termin za cijepljenje. Tko to propusti, mora očekivati ​​kaznu ako se ne cijepi u roku od četiri tjedna. “Na ovaj način sigurno će se moći doći do nekoliko milijuna necijepljenih ljudi. U dokumentu o ključnim pitanjima saborski zastupnici su već jasno dali do znanja da se, ako bude potrebno, mogu izreći višestruke novčane kazne. Prilikom glasovanja u njemačkom Bundestagu ne smije biti grupne prisile.
Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime