Foto: Pixel

Kao odgovor na veliki broj zaraženih korona virusom u Njemačkoj, čelnici saveznih i državnih vlada donijeli su široka ograničenja u cijeloj zemlji za necijepljene osobe. Na primjer, maloprodaja bi trebala biti otvorena samo za cijepljene i preboljele ljude – s iznimkom trgovina za svakodnevne potrebe kao što su supermarketi, tako je jučer rekla njemačka kancelarka Angela Merkel (CDU).

Sastanke u javnim i privatnim prostorima, na kojima sudjeluju necijepljene i nepreboljene osobe, treba ograničiti na vlastito kućanstvo i najviše dvije osobe iz drugog kućanstva.  U školama će se uvesti opći zahtjev za maskom. U područjima sa 7-dnevnom incidencijom iznad 350, klubovi i diskoteke će se zatvoriti. Kako bi se pandemija obuzdala, stomatolozima, farmaceutima i medicinskom osoblju također bi trebalo omogućiti cijepljenje protiv virusa u budućnosti.

Savezna vlada će značajno proširiti grupu ovlaštenih osoba, navodi se. Merkel smatra da je cijepljenje obvezno „neophodnim“ Merkel se također izjasnila za opće obvezno cijepljenje. Veliki izbor cijepljenja u Njemačkoj znači da su cijepljeni ljudi i dalje ograničeni, a zdravstveni sustav djelomično preopterećen, rekla je Merkel. „S obzirom na ovu situaciju, smatram da je potrebno takvo cijepljenje učiniti obveznim.“

 Postoje mjere koje treba poduzeti i protiv cijepljenih. Primjerice, na velikim je događanjima ograničen broj gledatelja – ionako mogu sudjelovati samo oni koji su cijepljeni i oni koji su ozdravili. U novogodišnjoj noći je zabrana petardi za sve. U žarištima korona virusa ograničenja kontakta trebala bi se primjenjivati ​​i na cijepljene i na preboljele osobe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime