Spor oko fanova brzih automobila i fanova zaštite klime iznova se rasplamsava u njemačkom Bundestagu.

Ipak, Zelenima baš i ne ide sa zahtjevom za sigurnosnom brzinom od 130 kilometara na sat na autocestama. Protiv toga se izjašnjava i kancelarka Merkel.
Stalna tema ograničenja brzine na autocestama i dalje je na političkom dnevnom redu – ali daljnjeg uvoda nema na vidiku. U srijedu navečer Zeleni su ponovno podbacili s prijavom za „sigurnosnu brzinu od 130 km / h na svim autocestama“.
Također su zatražili uvođenje opće maksimalne brzine od 80 kilometara na sat na dvotračnim seoskim cestama i ograničenje brzine od 30 na svim gradskim cestama – uz mogućnost da općine i gradovi omoguće bržu vožnju.


Zeleni i ljevičari glasali su za, dok su CDU / CSU, SPD, FDP i AfD protiv. Spor oko jurnjave bez ograničenja na njemačkom „Autobahnu“ uvijek se iznova rasplamsava. Ponekad se radi o nesrećama i sigurnosti, ponekad o zaštiti klime.


Za ograničenje brzine se zalaže Savezna agencija za okoliš i ministrica za zaštitu okoliša Svenja Schulze iz SPD-a, ministar prometa Andreas Scheuer iz CSU-a je strogo protiv – a kancelarka Angela Merkel također je krajem kolovoza rekla da „trenutačno ne slijedi preporuku Savezne agencije za okoliš“.

HD

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime