Savezna vlada odlučila je o jednokratnoj subvenciji troškova grijanja za korisnike stambenih naknada. Novac treba isplaćivati ​​nebirokratski. Primatelji studentskih zajmova i potpora za obuku također bi trebali imati koristi. To za oporbu ne ide dovoljno daleko. Političari semafor koalicije također razmišljaju o daljnjem rasterećenju.

Subvencija troškova grijanja trebala bi iznositi najmanje 135 eura. To je prvi projekt Klare Geywitz kao savezne ministrice građevinarstva. Strogo govoreći, to je društveno-političko pitanje. Korisnici stambene naknade ljeti bi trebali dobiti jednokratnu subvenciju za grijanje od 135 eura za samačko kućanstvo. Za dvočlano kućanstvo trebalo bi biti 175 eura. Za svaku dodatnu osobu koja živi u kućanstvu treba dodati 35 eura. „Bilo mi je važno da je to bilo jako nebirokratski“, objasnio je SPD političarka. Novac se stoga prenosi izravno na račun, dodatna prijava nije potrebna. 

Uz primatelje stambenih naknada, primatelji studentskih kredita i federalnog dodatka za obuku (BAB) također bi trebali primati subvenciju za grijanje. Trebali biste dobiti paušal od 115 eura. Ukupno bi od njega koristi imalo oko 2,1 milijun ljudi. Ukupni troškovi bili bi gotovo 190 milijuna eura. 

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime