Ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) mogao bi podnijeti ostavku. Liječnik je u četvrtak poslijepodne pozvao na “osobnu izjavu” u Ministarstvo zdravlja. „Kronen Zeitung“ i „Austria“ ranije su objavili da će doći do još jedne rekonstrukcije u vladi.

Kancelar Karl Nehammer (ÖVP) rekao je da će se u slučaju ostavke izvršiti „brza primopredaja“. U uredu vicekancelara i čelnika Zelenih Wernera Koglera na zahtjev APA-e nisu htjeli komentirati glasine, a Ministarstvo zdravstva isprva nije moglo komentirati zahtjev APA-e.

Prema „Austriji“, razlog za Mücksteinov korak je taj što je rekao da je bio „vrlo nesretan“ zbog odluka vladajućih posljednjih nekoliko tjedana u vezi s pandemijom. Iznad svega, prema pisanju lista, nije želio podržati potpuno otvaranje 5. ožujka.

Mückstein obnaša dužnost od sredine travnja 2021. Mücksteinov odlazak bio bi drugi u zdravstvenom odjelu. Mückstein je naslijedio Rudolfa Anschobera. U to vrijeme Anschober je o svom umirovljenju rekao: “Prezaposlen sam i iscrpljen.” Bio je na dužnosti godinu dana, tri mjeseca i šest dana. S Mücksteinom ne bi bila ni cijela godina.

Mückstein je rođen 5. srpnja 1974. godine. Liječnik je opće prakse. Bio je jedan od voditelja centra primarne zdravstvene zaštite u šestom bečkom okrugu. U Bečkom liječničkom zboru djelovao je kao konzultant za grupne prakse i nove organizacijske oblike. U  vladinim pregovorima pregovarao je o poglavlju o zdravstvu i socijalnim pitanjima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime