Radna komora (AK) redovito uspoređuje cijene hrane identične robne marke u Austriji i Njemačkoj. Razlike u cijenama su i dalje ogromne, prema AK-u. Keksi s maslacem su u ovoj zemlji 63 posto skuplji nego u Njemačkoj, a čokolada čak 120 posto.

U razdoblju od 16. do 18. svibnja AK je ispitao 43 identične robne marke u austrijskim supermarketima Billa i Interspar te u njemačkim trgovinama Edeka, Rewe i Kaufland. AK Tirol je također prikupljao cijene u austrijskom supermarketu M-Preis.

Košarica s 43 identične robne marke u austrijskim  supermarketima košta oko dvanaest posto više od istih proizvoda u njemačkim trgovinama. Najupečatljivija razlika u cijeni bila je “Milka Alpenmilch 100g” od 118,64 posto. Prema AK Tirol, za ovu čokoladu u Austriji ste morali izdvojiti do 1,29 eura. S druge strane, u Njemačkoj je proizvod bio dostupan već od 0,59 eura.

Leibnitz keksi s maslacem u Njemačkoj koštaju 63 posto više. Čak i ako se odbije drugačiji porez na promet, neto cijene košarice za kupnju u Austriji su 8,8 posto više nego u Njemačkoj, navodi AK.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime