Svatko tko putuje automobilom ili biciklom u centru Münchena treba dobre živce. Gradilišta, zapreke i smetnje dokle pogled seže. Osobito oko glavnog kolodvora bavarske prijestolnice Münchena, sudionici u prometu suočeni su s izazovima – zatvaranje cesta i obilaznice dio su svakodnevice. A sad postaje još gore…

Također se vode rasprave u okružnom odboru (BA) Ludwigsvorstadt/Isarvorstadt. „Gradilišta su redovita tema“, kaže Benoît Blaser, predsjednik BA. Redovitih problema ima i za pješake i bicikliste.

Pješaci moraju izbjegavati nekoliko prepreka

Baš kao na Paul-Heyse-Strasse: kao pješak, ovdje morate izbjegavati razne ograde i barijere. Jer između Bayerstrasse i Schwanthalerstrasse s obje strane ulice su gradilišta: s jedne strane rušenje, a s druge se gradi Elementum – kvart za urede, restorane i maloprodaju.

Potpuno novi projekt dodaje se ovaj tjedan s druge strane željezničke stanice: gradska komunalna poduzeća proširuju svoju mrežu daljinskog hlađenja. Polažu cijevi u Wredestrasse, Pappenheimstrasse i Karlstrasse. Sve će to trajati najvjerojatnije do lipnja 2023. Pappenheimstrasse će od ponedjeljka za prvu fazu izgradnje biti jednosmjerna u smjeru sjeveroistoka. Osim toga, prijelaz od Karlstrasse do Blutenburgstrasse zatvoren je za automobile. Kroz gradilište mogu proći pješaci i biciklisti.

München: Poželjna bi bila bolja koordinacija gradilišta

Građevinski radovi se nastavljaju i na Schwanthalerstraße: nova zgrada sindikata na broju 64 bit će dovršena do sredine 2024. godine. Trenutno je u tijeku rušenje.

Stanovnici Münchena već su neko vrijeme uključeni u nekoliko projekata: poput obnove glavnog željezničkog kolodvora. Kolodvor dobija novu ulaznu zgradu i nova kolodvorska predvorja, a paralelno se gradi i druga magistralna linija S-Bahna. O njima se u posljednje vrijeme diglo puno buke – trajanje i troškovi znatno su veći od prvotno procijenjenih. I trajat će još dulje!

Obilaznice ili zatvaranja cesta zbog radova smetaju svim sudionicima u prometu. Međutim, oni su dio urbanog razvoja, kaže Blaser. „Poboljšanja poput nove biciklističke staze na Schwanthalerstrasse između Paul-Heyse-Strasse i Martin-Greif-Strasse ili podvožnjaka Paul-Heyse također zahtijevaju privremena ograničenja.” Međutim, bolja koordinacija gradilišta je poželjna, kaže lokalni političar. Ali to nije lako niti moguće s mnogim privatnim građevinskim projektima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime