Insolventni modni lanac Orsay krajem lipnja želi zatvoriti svih svojih 197 poslovnica u Njemačkoj. Bez posla će ostati oko 1200 zaposlenika.

Sada je to već riješena stvar: modni lanac Orsay službeno nestaje sa scene – i to brže od očekivanog, jer će sve poslovnice Orsaya u Njemačkoj biti zatvorene za samo nekoliko tjedana. To je javio medij „Tekstilna industrija“, a prenio RTL.

Do kada ćemo još moći kupovati u Orsayu?

Modni div je već krajem 2021. potvrdio da je otvorio takozvani „zaštitni kišobran“. Korak je to koji poduzeća poduzimaju kako bi još u poslijednjem trenutku pokušali „spasiti što se spasiti da“. Sljedeći šok uslijedio je u ožujku: Orsay će od datuma 1. srpnja raskinuti ugovore o najmu 197 poslovnica. Ranije se spominjalo samo zatvaranje oko 79 trgovina.

No, marka Orsay zasad ne bi trebala potpuno nestati sa scene: „Postoji mogućnost suradnje sa nekim drugim poduzećem pod drugim imenom, koji će nastaviti promovirati marku Orsay“, rekao je glasnogovornik tvrtke u ožujku. Zbog nelikvidnosti tvrtka je tražila novog operatera.

Ali sada je jasno: za Orsay više nema nade. Ali kada će modni lanac zauvijek nestati? Sve podružnice Orsaya zatvorit će se krajem lipnja, navodi grupa trgovačkom časopisu. Sukladno tome, kraj je neminovan za svih 197 trgovina. Bez posla će ostati oko 1200 zaposlenika.

Još nije jasno što će biti s prostorima i trgovinama, koje je ovaj lanac zakupio. O nasljedniku ili nasljednicima još nisu poznati detalji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime