dav

Prošli su još jedni božićni i novogodišnji odmori. I ove godine kao i prošle putovalo se otežano, ali svejedno se putovalo. Mnogi od nas su i danas na putu, a mi smo vas pitali, kako se putovalo, tj. kako ste prošli na graničnim kontrolama. Donosimo kratke komentare naših čitatelja o tome kako su prelazili granice pri povratku s odmora. Komentari su lektorirani.

Evo što su nam pisali naši čitatelji:

– Putujemo za Salzburg i na Karavankama nas odvajaju na stranu radi kontrole. Dokumente nisu ni pogledali, samo su pitali imamo li covid potvrde. Rekao sam da imam tu negdje (istina je da nemamo svi), i dok sam kao tražio, vojnik je samo mahnuo rukom i prošli smo bez problema…

– Vraćali se u München, Austrijanci nas pustili, na ulazu u Njemačku kontrola nije ni bilo. Toliko o tome.

– Imali smo samo antigen testove, koji za Austriju službeno ne vrijede. Vojnik nas je pitao imamo li PCR, rekli smo da nemamo. Kratko je bacio oko na testove i pustio nas. Putovnice nije ni pogledao.

– Ma samo plaše narod nekim mjerama i kontrolama. Na granicama se prolazi bez problema, samo trebate objasniti gdje ste i zašto bili.

– Išli smo od kuće za Bregenz bez važećih potvrda. Na ulazu u Austriju smo rekli da zapravo idemo za Njemačku, vojnik nam samo mahnuo. Na kraju smo išli stvarno preko Njemačke pa opet ušli u Austriju. Kod Salzburga i kod Bregenza nikakvih kontrola nije bilo.

– Osobno nisam putovala, ali moji su se vratili tako da su isprintali nekakvu smrtovnicu sa interneta i pokazali je na granici. Rekli da su bili na sprovodu i prošli su bez problema.

Hvala našim čitateljima na komentarima. Slobodno nam se i Vi javite kako ste prolazili ovih dana, a mi ćemo komentare objaviti anonimno. Ovim putem izražavamo i nadu da ćemo se što prije vratiti u normalu i do idućeg Božića zaboraviti sve brige oko kontrola i granica.

Pratite nas i pišite preko Facebooka:

Klikni i zaprati nas na Facebooku!
Klikni i zaprati nas na Facebooku!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime